Aanmeldprocedure mbo

Heb je interesse in één van onze mbo-opleidingen? Dan ben je van harte welkom om je aan te melden. Dit kan digitaal, via Magister, of  schriftelijk.

Zodra we je aanmelding hebben ontvangen, starten wij met de aanmeldprocedure.

We controleren als eerste of we alle noodzakelijke informatie van je ontvangen hebben. De volgende stap in de procedure is het intakegesprek. Dit kan een individueel of een groepsgesprek zijn en is een verplicht onderdeel. Je ontvangt hier snel mogelijk  een uitnodiging voor van ons. We vragen je ook om wat aanvullende informatie. Die hebben we nodig om je te leren kennen en om te bepalen of je met de opleiding mag beginnen. De regels die hiervoor gelden zijn vastgelegd in de Wet op het Toelatingsrecht. Na de intakeactiviteit krijg je een studieadvies en schrijven we je in voor de opleiding. Die inschrijving is definitief als wij een ondertekende onderwijsovereenkomst van je ontvangen hebben.

Kortom:

  • Heb je je aangemeld?
  • Indien van toepassing: vul het digitaal doorstroom dossier in.
    Maak op de website digitaaldoorstroomdossier.nl een account aan. Hiermee kun je jouw dossier invullen.  Zit je nog op school? Dan zal jouw mentor of decaan een deel van dit dossier invullen. Hij of zij zal je vragen dit dossier aan te vullen waar nodig. Als het dossier is ingevuld moet je het samen met je ouders/verzorgers goedkeuren. Na het invullen van het dossier kun je op akkoord klikken en wordt het dossier naar het STC toegestuurd.
  • Heb je de juiste vooropleiding?
  • Heb je deelgenomen aan de verplichte intakeactiviteit(en)?
  • Heb je een studiekeuzeadvies gehad?
  • Heb je de onderwijsovereenkomst ondertekend en ingeleverd?
  • Dan ben je klaar om te starten met je opleiding!