BBL Infomarkt helpt jongeren aan leerwerkbaan

20
Maart 2019
BBL informatiemarkt 2019

Op 19 maart vond de tiende editie van de BBL Infomarkt plaats. Bijna 1.000 jongeren die een Beroeps Begeleidende Leerweg (bbl)-opleiding willen volgen, maar nog op zoek zijn naar een leerwerkbaan, konden hiervoor terecht bij een groot aantal potentiële werkgevers.

Door leren en werken elkaar versterken
De groeiende economie zorgt ervoor dat de vraag naar bbl-studenten en het aantal leerwerkbanen in verschillende sectoren fors toeneemt. Alleen al in de regio Rijnmond zijn er ruim 2000 openstaande plekken. De informatiemarkt bood bezoekers en werkgevers de kans om te ontdekken of zij een match waren.


Samenwerking

De BBL Infomarkt is een samenwerkingsverband tussen Albeda, HMC vakschool, Lentiz onderwijsgroep, STC mbo college, Techniek College Rotterdam, Wellant College, Zadkine, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, Leren en Werken Rijnmond en de Gemeente Rotterdam. De informatiemarkt is mede mogelijk gemaakt door de inzet van studenten van Albeda Travel & Leisure College en van Zadkine Startcollege.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Schilder, projectmanager Zadkine | 06 51 57 20 31 | K.Schilder@zadkine.nl

Meer nieuws