Havenoperaties

In de haven van Rotterdam wordt jaarlijks zo’n 500 miljoen ton aan goederen overgeslagen via bulk-, containeroverslag-, roro- of breakbulkbedrijven. En hoewel werken in de haven al lang niet meer betekent dat je baan alleen bestaat uit het sjouwen van lading, moeten al deze goederen wel geladen en gelost worden.

Wil jij aan de slag in de Rotterdamse haven? Onze bbl-opleidingen Havenoperaties op mbo-niveau 2, 3 en 4 geven jou de mogelijkheid om te werken en te leren bij een erkend leerbedrijf in de haven van Rotterdam. Als je een bbl-opleiding volgt, werk je vier dagen per week bij het leerbedrijf en ga je één dag in de week naar school. Zo leer je alles over de op- en overslag van goederen in de haven.

Wat leer je? 
Je leert naast het laden en lossen (afhankelijk van je leerbedrijf) onder andere omgaan met allerlei grote ladingen en werktuigen zoals zware vorkheftrucks, terminaltrekkers en kranen. Ook leer je over het regelen en organiseren van de werkzaamheden bij bijvoorbeeld stuwadoors, op terminals of bij opslag- en distributiebedrijven.

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

 

Wil je meer weten over de bbl-opleidingen binnen Havenoperaties, klik op onderstaande links of bekijk de brochure.

 

Om je een indruk te geven van het werk en een opleiding gericht op Havenoperaties, ging onze vmbo-leerling Nick dagje op pad met mbo’er Dylan die de opleiding Medewerker Havenoperaties op het STC volgt. Nick nam een video-interview af en en maakte daar deze video van.

Verschillende bemiddelaars helpen je bij het vinden van een operationele baan in de haven, waaronder LogidexTOS Work2Learn of S3 Staff. Voor de mbo-opleidingen Havenoperaties van het STC zijn onder andere de volgende leerbedrijven een erkend leerbedrijf: ADM, APM, Broekman, DFDS, EBS, CCT, C-RO, ECT, EECV, EMO,  Kramer, MCS, JC Meijers, Metaal Transport, Neele-Vat, P&O Ferries, Rhenus, RSC, RHB, RST, RWG, SCA, Stena Line, Uniport, ZHD. Meer informatie over erkende leerbedrijven is te vinden op de website van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

 

Past een kantoorbaan in de haven beter bij je? Kijk dan eens naar op de opleidingen Havenlogistiek.