STC mbo college Havens

Wie de schoollocatie van het STC mbo college Havens binnenloopt weet het direct; hier leiden ze op voor een carrière in de Haven. Hoe dat komt? Allereerst vanwege het fantastische uitzicht dat je hier hebt over je toekomstige werkgebied. En wat dacht je van het haventrainingscentrum dat achter de school ligt? Maar dat is niet alles. Je merkt het ook aan de vakdocenten. Zij hebben namelijk allemaal een achtergrond in de havenlogistiek, douane of de op- en overslag. En dat praat wel zo makkelijk.

Het bedrijfsleven is trouwens kind aan huis bij het STC mbo college Havens. Zo blijven we op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van douane, dossierdigitalisering, block chain, Brexit enzovoort. Ingewikkelde termen? Niet voor jou als je straks bij ons op school zit! Want dan leer je precies wat die termen inhouden en vooral wat jij er straks in je baan als bijvoorbeeld cargadoor, expediteur of voorman mee te maken hebt.

Stages maken een belangrijk onderdeel uit van je opleiding. Dat geldt niet alleen als je een bbl-opleiding bij ons volgt. En juist daarom krijg je volop stagebegeleiding van ons. Ook als je stagebedrijf in het buiteland zit. Want de kans op stagelopen in het buitenland bieden we je graag. Wist je trouwens dat veel van onze studenten uiteindelijk aan de slag gaan bij het bedrijf waar ze eerder stage hebben gelopen?  Daar zijn we trots op. Waar we ook trots op zijn is het feit dat veel van onze studenten er voor kiezen om binnen het college door te stromen naar een vervolgopleiding op een hoger niveau.

Je opleiding bestaat uit een afwisseling van theorie- en praktijklessen en je gaat samen met andere studenten aan de slag met projecten. Ook ga je regelmatig op excursie naar een bedrijf of naar een beurs, organiseren we een introductieweek havenlogistiek, excursies in binnen- en buitenland en ook een skivakantie.

Dus, wil jij
… naar een school midden in het Rotterdamse havengebied?
… leren in een omgeving die je optimaal voorbereidt op een afwisselende en verantwoordelijk baan in een internationale omgeving?
… straks een goede baan met een prima salaris?

Dan ben je van harte welkom bij het STC mbo college Havens!

 

Havenlogistieke opleidingen:

 

Havenoperationele opleidingen:

 

Meer STC-opleidingen bekijken? Klik dan door naar het STC mbo college Maritiem & Techniek, het STC mbo college Logistiek & Vervoer, of het STC mbo college Procestechniek & Maintenance.