Hoe gaat het na de zomer op het STC mbo college?

28
Juli 2020
Hoe gaat het na de zomer op het STC mbo college?

Het nieuwe studiejaar op het STC mbo college gaat in de week van maandag 7 september van start. Wij kunnen het schooljaar vanwege het coronavirus niet starten zoals we dat zouden willen, maar onze docenten en andere collega’s gaan wel zorgen voor een warm welkom. Samen moeten we het beste maken van deze bijzondere periode. Om je meer duidelijkheid te geven over hoe het op school gaat na de zomervakantie, hebben we hier informatie voor je verzameld.

Informatie tijdens de zomerperiode
Alle studenten die ingeschreven zijn op een mbo-opleiding bij het STC, hebben van hun opleiding een brief gekregen op het huisadres zoals bij ons bekend in Magister.

Ben je na de zomer nieuw op het STC en heb je nog geen brief ontvangen, dan kan het zijn dat je inschrijving nog niet helemaal rond is. In de vakantieperiode kun je hierover contact opnemen met de receptie van de schoollocatie Lloydstraat in Rotterdam via 010 – 448 60 00. Houd er wel rekening mee dat mogelijk niet alle vragen in de vakantie beantwoord kunnen worden.

Zit je al op het STC mbo college en heb je geen brief ontvangen? Controleer dan of je adresgegevens juist zijn, of check of er in je schoolmail informatie klaar staat.

Vanaf maandag 31 augustus zijn de servicecentra van de mbo-opleidingen weer geopend. Je kan de collega’s bereiken via onderstaande telefoonnummers:

  • College Logistiek & Vervoer: 010 – 429 02 66
  • College Havens: 010 – 429 02 66
  • College Maritiem & Techniek: 010 – 448 60 00
  • College Procestechniek & Maintenance: 0181 – 412 799

Veiligheid en zorg voor elkaar, ook in de school
We houden op school 1,5 meter afstand. Dat is soms lastig, maar wel heel belangrijk. Het coronavirus zorgt voor bijzondere omstandigheden ook als de school weer begint. Samen moeten we zorgen dat we de risico’s voor onszelf, mede-studenten, docenten, maar ook voor opa’s en oma’s en de andere risicogroepen zo klein mogelijk houden.

We hebben daarvoor binnen de school allerlei maatregelen genomen. Zo kan er maar een beperkt aantal studenten in een klas.  Ook ga je binnen de school verschillende aanwijzingen zien. We gaan ervan uit dat iedereen zich daaraan houdt. Als je de aanwijzingen niet opvolgt dan wordt je hier op aangesproken. Ook mag je anderen op een respectvolle wijze aanspreken als zij de aanwijzingen niet volgen.

Lessen op school maar ook online
We proberen zoveel mogelijk onderwijs op school organiseren, maar door de veiligheidsmaatregelen zal dit toch beperkter zijn dan we graag zouden willen. Dus is een deel van het onderwijs online ingepland. Bij de start van het jaar wordt uitgelegd hoe we dat doen, maar ook wat we van jou verwachten.

Want het online onderwijs is een verplicht onderdeel van je opleiding en het is belangrijk dat de spelregels voor iedereen duidelijk zijn. Zo zijn we bijvoorbeeld verplicht om aan- en afwezigheid te registreren en maatregelen te nemen als je ongeoorloofd afwezig bent, ook bij een online les.

Het STC gebruikt voor het online onderwijs het programma Microsoft Teams. Tijdens je eerste schoolweek worden afspraken gemaakt over het gebruik hiervan binnen de opleiding.

Voor online lessen is het natuurlijk belangrijk dat je thuis over een laptop beschikt met een goede internetverbinding. Als je geen goede laptop hebt of geen goede internetverbinding, laat dat dan aan het begin van het schooljaar weten aan je studieloopbaanbegeleider (mentor). We kijken dan of je in aanmerking komt voor een laptop in bruikleen van school of ondersteuning voor een internetverbinding.

Het kan zijn dat je thuis niet fijn kan studeren omdat er geen geschikte ruimte is of omdat je broers of zussen hebt die ook thuis moeten leren. Met hulp van je studieloopbaanbegeleider (mentor) kijken we dan of we een goede studieplek op school voor je kunnen regelen.

Informatie vanuit school
We hebben afgelopen jaar gemerkt dat het heel belangrijk is iedereen goed op de hoogte houden in deze merkwaardige omstandigheden, maar dat dit niet altijd goed gaat. Voor de belangrijke berichten van school gebruiken we de schoolmail en je schoolmailadres. Zorg er dus voor dat je dit goed in de gaten houdt. In de kennismakingsperiode maken we verder afspraken over hoe we je op de hoogte houden van alles wat je moet weten.

Voor jou wordt je studieloopbaanbegeleider (mentor) het aanspreekpunt voor je opleiding. Je ontmoet hem of haar tijdens de kennismakingsperiode. Voor sommige vragen over je opleiding kan je terecht bij het servicecentrum van de opleiding. De contactgegevens daarvan staan in de brief die je hebt gekregen. Houd er rekening mee dat de school tot 31 augustus gesloten is. Voor hele dringende vragen die echt niet tot dan kunnen wachten, kan je contact op nemen met de receptie van de schoollocatie Lloydstraat in Rotterdam via 010 – 448 60 00.

Vervoer naar school
Gebruik voor het vervoer naar school zoveel mogelijk eigen vervoer; ga lopen, neem de fiets of de scooter. In het openbaar vervoer is een mondkapje verplicht. We proberen de lessen zo te plannen dat niet iedereen op hetzelfde moment voor de deur staat. Probeer daarom niet meer dan 15 minuten voor de les begint op school aan te komen.

Studiegids
Als je een opleiding bij het STC mbo college volgt, dan is het handig als je over alle belangrijke informatie over het schooljaar beschikt. In de mbo studiegids 2020 – 2021 vind je deze informatie. Om je opleiding goed te kunnen volgen, is het belangrijk dat je de studiegids goed leest. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met je studieloopbaanbegeleider (mentor). Hij of zij is beschikbaar om je vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Klik hier om de schoolgids te bekijken.

Tot slot
We gaan samen ons best doen om het onderwijs goed te verzorgen, want ook voor ons is het nog een hele speciale situatie waar we niet veel ervaring mee hebben. Met vragen, tips of klachten kan je terecht bij je studieloopbaanbegeleider (mentor). Daarnaast heeft elk mbo-college een studentenraad. Want soms is het gewoon fijn als je bij een andere student terecht kan. Het mailadres van de studentenraad van jouw college is op de website van het STC te vinden.

 

Meer nieuws