Keuzedelen

Keuzedelen vormen straks een belangrijk deel van de opleiding. Je volgt tijdens je opleiding een groot aantal beroepsspecifieke vakken die je voorbereiden op je toekomstige baan en algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. Deze vakken horen standaard bij je opleiding. Naast de standaardvakken, heb je in je opleiding ook de ruimte om te kiezen voor keuzedelen. Zo kun je een deel van je opleiding zelf in vullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses en plannen voor de toekomst. Meer informatie over de keuzedelen vind je in het Onderwijs- en Examenreglement (OER).

Na je opleiding gelijk aan het werk?

Als je na je opleiding aan het werk gaat, kun je je met de keuzedelen onderscheiden van je medestudenten. Iedereen kan zich in een ander onderwerp hebben verdiept.  Keuzedelen die je met een voldoende afgerond hebt, komen op je diploma te staan. Met je diploma in de hand laat je aan je toekomstige werkgever zien wat je allemaal in huis hebt.

Na je opleiding verder leren?
Als je na je opleiding een volgende mbo-opleiding wil gaan doen of start met een hbo-opleiding, is het slim om tijdens je opleiding te kiezen voor keuzedelen die bij je passen. De keuzedelen die je gevolgd hebt, kunnen in je volgende opleiding zorgen voor eventuele vrijstellingen of in ieder geval een iets makkelijkere start.

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl