Magister

Magister is het (webbased) schooladministratie-pakket waarin het Scheepvaart en Transport College voor het vmbo en mbo onder andere absentie en cijfers van deelnemers registreert. Daarnaast kan je Magister gebruiken om je huiswerk en je rooster te bekijken.

Klik hier om toegang te krijgen tot Magister.

Er is een ook een Magister-app beschikbaar voor iPhone, iPod Touch, iPad, Android-phone of Android-tab. De app (Meta) is gratis via de App Store en Playstore te dowloaden.

Hoe werkt Magister?
Wij hebben twee verschillende handleidingen ontwikkeld waarmee je snel leert hoe je Magister moet gebruiken.

Handleiding voor ouders.
Handleiding voor leerlingen.

 

 

Goed om te weten

Het is niet mogelijk Magister via Google Chrome en Mozilla Firefox te benaderen. Het webportal Magister draait op Silverlight. Helaas ondersteunen Google Chrome en Firefox Silverlight niet meer. Kies daarom Microsoft Internet Explorer of Safari als webbrowser.

Overigens is met de komst van Windows 10, Microsoft Edge de standaard browser voor Windows geworden. Magister werkt echter niet met Microsoft Edge, omdat deze browser geen plug-ins zoals Silverlight ondersteunt.

Voor het gebruik van Magister op Windows 10 raden wij Internet Explorer aan. Deze browser is te vinden door onderaan op het vergrootglas (zoekfunctie) te klikken en de term ‘internet’ in te voeren. Klik op Internet Explorer. Hierna kan Magister geopend worden.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een oplossing. Zodra deze er is, zullen we dit bekend maken op deze pagina en via overige kanalen aan leerlingen/ouders.