Open dagen thema en opleiding

Thema's en opleidingen

De opleidingen binnen het STC mbo college zijn verdeeld onder verschillende thema’s. Hieronder vind je een overzicht, zodat je weet in welk thema jouw voorkeursopleiding(en) zit(ten).

 

Logistiek, planning en transport
In een team voel jij je thuis. Jij zorgt er wel voor dat de dingen echt gebeuren. Je ziet jezelf straks wel werken in het magazijn van Jumbo,  op het kantoor van Coolblue, een overslagbedrijf in de haven of een luchtvrachtvervoerder. Jij zorgt ervoor dat de boodschappen op tijd in de supermarkt zijn en sneakers online gekocht kunnen worden. Wil jij een schakel zijn in de megawereld van de logistiek? Dan past één van deze mbo-opleidingen misschien wel bij jou:

 

Varen
Zo, jij bent lekker avontuurlijk ingesteld. Je vindt het niet erg om af en toe van huis te gaan en wat van de wereld te zien! Je ziet jezelf straks wel werken op een schip. De afwisseling van werken aan boord en thuis zijn spreekt je aan. Lijkt dit je wat? Dan past één van deze scheepvaartopleidingen misschien wel bij jou:

 

Besturen van een voertuig
Geen vaste kantoorplek, maar vooral lekker onderweg zijn. Jij bent liever actief bezig. Je verdwaalt bijna nooit en bent altijd op tijd. Je ziet jezelf straks al zitten achter het stuur van een vrachtwagen, trein of bus! Onderweg naar de volgende stop voor jouw passagiers of de haven om goederen te laden. Spreekt dit je aan? Dan past één van deze mbo-opleidingen misschien wel bij jou:

Innovatieve procestechniek en duurzame energie

Je bent een slimme doener met gevoel voor techniek. Ook echt iets maken, is helemaal aan jou besteed. Je zorgt er straks voor dat ingewikkelde installaties goed, veilig en schoon blijven werken. Je ziet jezelf straks wel werken in een fabriek voor bio-diesel of als onderhoudsmonteur van een windmolenpark. Lijkt dit je wat? Dan past een mbo-opleiding procestechnologie of onderhoudstechniek misschien wel bij jou:

 

Scheepsbouw/ maritieme techniek
Je bent een doener en sterk in techniek. Je ziet je zelf wel meebouwen aan jachten of nieuwe schepen ontwerpen. Je werkt straks mee op de werkplaats en weet hoe je goed moet lassen. Of je werkt straks op de ontwerpafdeling en denkt mee over een duurzaam ontwerp voor een binnenvaartschip. Scheepsbouw daagt je uit! Wat voor jou? Misschien is een mbo-opleiding maritieme techniek wat voor jou:

 

Visserij
Je houdt van afwisseling en uitdaging. Je kijkt uit naar het avontuur van werk aan boord van een vissersschip. De rust bij mooi weer en de spanning als de golven over dek slaan. Je gaat graag naar zee, en komt even graag weer thuis. Klinkt dit goed? Dan is een mbo-opleiding in de visvaart misschien wel wat voor jou:

 

Werken in de haven
Niet teveel praten, want jij steekt liever je handen uit de mouwen. Je ziet jezelf al staan aan de kade in de haven van Rotterdam. Je zorgt voor het laden en lossen van containers en goederen van schepen. Je werkt aan boord van het schip, in de kraan of op de kade. Klinkt dit goed? Dan is een mbo-opleiding Havenoperaties misschien wat voor jou:

Liever een kantoorbaan in de haven? Kies voor de logistieke opleidingen in de haven voor het thema Logistiek, planning en transport. Dit zijn Entree tot de haven / Assistent logistiek – niveau 1, Medewerker havenlogistiek – niveau 2Coördinator havenlogistiek – niveau 3 of Manager havenlogistiek – niveau 4.