Passend onderwijs

Wij bieden onderwijs aan dat jou in staat stelt het beste uit jezelf te halen. Het behalen van een diploma op een voor jou passende manier staat hierbij voorop. Dat vraagt om inspanning van het STC mbo college, maar ook van jou. Het kan zijn dat je tijdens de opleiding extra ondersteuning nodig hebt. In sommige gevallen kun je beperkt zijn in je handelen, door bijvoorbeeld een chronische ziekte, een handicap of een ander probleem. Het STC mbo college biedt hiervoor extra ondersteuning.

 

 

Intakegesprek

Daarom is het van belang dat je tijdens het intakegesprek duidelijk aangeeft welke extra ondersteuning je nodig hebt tijdens de opleiding. Probeer ook aan te geven op welk(e) gebied(en) jij deze ondersteuning nodig hebt. Wij kijken op welke manier wij dit kunnen aanbieden.

Onlangs startte FNO het programma Zorg én Perspectief om de verschillen tussen jongeren met een chronische aandoening en hun gezonde leeftijdsgenoten te verkleinen. In deze video vertellen drie studenten met een chronische aandoening over hun ervaring op school en met stage.

 

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 000

E-mail: IntakeMBO@stc-r.nl