Stage

Ervaring opdoen in de praktijk

Stages nemen een belangrijke plaats in tijdens je opleiding. Bij ons op school leren we je de theoretische kant van je toekomstige beroep. Maar de praktijk leer je tijdens de stage (of BPV) bij je leerbedrijf. Hoe vaak en hoe lang je stage loopt is afhankelijk van de opleiding waarvoor je gekozen hebt. Stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Het vinden van een stageplaats is je eigen verantwoordelijkheid. Uiteraard helpt de school wel een handje.


​​Internationale stage
Volg je een vierjarige bol-opleiding bij het STC mbo college?  Dan kun je in het derde en het vierde jaar stagelopen in het buitenland. Een stage in het buitenland is niet alleen goed voor je persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor je talenkennis en je zelfstandigheid. In je derde jaar kun je stage lopen in een land binnen de Europese Unie. In het vierde jaar kun je over de hele wereld stage lopen. Wil je meer weten over internationale stage? Bekijk dan onze stage-video of  lees het info leaflet internationale stage. Voor onze mbo’ers organiseren wij gedurende het schooljaar speciale voorlichtingsavonden over de mogelijkheden.

Erasmus+

Uit het EU-project Erasmus+ komt subsidie voor degenen die via het STC mbo college stage lopen in Europa. De subsidie geldt voor verblijfskosten, reis- en verzekeringskosten.

 

Logo's stage STC

 

 

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: +31 (0)10 44 86 000

E-mail: internship@stc-r.nl