• STC Group
  • STC Group

Wilhelminakade – Rotterdam

De locatie aan de Wilhelminakade is gelegen op de Kop van Zuid aan de voet van de Erasmusbrug en op loopafstand van Hotel New York. Het pand is volgens architect Sir Norman Foster “een glazen doos om de eigenlijke simulator”. Centraal in dit pand staat namelijk de nagebouwde 360 graden scheepsbrug waarop de besturing van grote zeeschepen gesimuleerd kan worden. Het Atrium biedt een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug en de scheepvaart op de Maas.

Faciliteiten

Deze locatie wordt primair ingezet voor de opleiding en training van volwassen professionals door STC Training & Consultancy. Naast de grote scheepsbrugsimulator bevinden zich hier ook een VTS-, Imtech-, sleepboot- en ECDIS-simulator.

Bereikbaarheid openbaar vervoer
De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Vanaf Rotterdam Centraal station:
Metrolijn D/E (Rotterdam Centraal – Spijkenisse)
Tram 20 ( richting Lombardijen)
Tram 23 (richting Beverwaard)
Tram 25 (richting Carnisselande)

Stap uit op halte Wilhelminaplein. Loop in zuidwestelijke richting de Wilhelminakade op. U houdt dan het KPN gebouw aan uw rechterhand. Na circa 500 meter vindt u het gebouw van STC Training & Consultancy aan de rechterkant. De glazen draaideur is de hoofdingang. U moet rekening houden met een looptijd van ongeveer 5 minuten vanaf de halte Wilhelminaplein.

Welk aanbod?

De locatie aan de Wilhelminakade wordt gebruikt voor de training en scholing van volwassen professionals door STC Training & Consultancy. Voorbeelden van het cursusaanbod zijn ship handling, ECDIS, ERM, BRM, BTM, VTS, Imtech, Jack-up barge en sleepboottrainingen. Daarnaast wordt de locatie, dankzij de aanwezigheid van allerlei simulatoren, gebruikt voor het uitvoeren van onderzoeks- en simulatieopdrachten voor externe opdrachtgevers. Ook wordt de locatie ingezet voor assessment van zeevarenden.

Wilhelminakade 701

3072 AP Rotterdam

Telefoon: 010 - 48 66 654

E-mail: fo-wk@stc-r.nl