Nieuws over maatregelen rond het coronavirus

22
Januari 2021
Preventieve maatregelen coronavirus

22 januari 2021 – Gevolgen avondklok voor studenten

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Hierop is een beperkt aantal uitzonderingen. Voor studenten betekent het dat ze alleen buiten mogen zijn na 21:00 uur voor tentamens of examens, of als het noodzakelijk is voor hun stage of leerbaan. Dan moet je wel beschikken over documenten om dat te bewijzen.

Als je onderweg moet zijn na 21:00 uur omdat je een examen of tentamen moet afleggen voor je opleiding op het mbo of hbo krijg je van school een verklaring daarvoor toegestuurd. Daarnaast moet je óók een formulier Eigen Verklaring invullen. Allebei deze documenten moet je bij je hebben voor als je gecontroleerd wordt.

Studenten voor wie het volgens de werkgever noodzakelijk is dat ze ’s avonds leren in de praktijk hebben recht op een werkgeversverklaring. Deze krijg je dan van het stage- of leerbedrijf. Deze uitzondering op de avondklok geldt voor studenten met een leerbaan (bbl), maar óók voor mbo’ers (bol) of hbo’ers die stage lopen. In deze gevallen geldt eveneens dat je naast de werkgeversverklaring een Eigen Verklaring ingevuld bij je moet hebben.


13 januari 2021 – Update i.v.m. verlenging lockdown

Uit de persconferentie van 12 januari is gebleken dat het noodzakelijk is om het staken van de meeste lessen in onze schoolgebouwen in ieder geval tot 8 februari voor te zetten. In afwachting van informatie van het OMT, moeten  vanaf nu ook alle middelbare scholieren van ons vmbo en de haven havo onderling 1,5 meter afstand houden. Leerlingen die praktijkgerichte lessen volgen in het vmbo, houden afstand waar mogelijk. Op 13 januari zijn ouders/verzorgers van leerlingen van het vmbo en de haven havo per brief geïnformeerd over de nieuwe maatregelen. Klik op de link voor een kopie van de brief van de locatie Westzeedijk of Anthony Fokkerweg.


Vragen
Bij vragen over de maatregelen op school rondom het coronavirus voor een specifieke opleiding en/of schoollocatie verwijzen wij je graag naar het servicecentrum van jouw locatie via onderstaande contactinformatie:

STC vmbo college en Haven Havo

  • Locatie Anthony Fokkerweg: 010 – 429 02 66
  • Locatie Westzeedijk: 010 – 244 01 00

STC mbo college

  • College Logistiek & Vervoer: 010 – 429 02 66
  • College Havens: 010 – 429 02 66
  • College Maritiem & Techniek: 010 – 448 6439
  • College Procestechniek & Maintenance: 0181 – 412 799

Hbo
Voor de hbo-opleidingen van het Rotterdam Mainport Institute of applied sciences kan je per mail je vragen stellen via: rmi-bedrijfsbureau@hr.nl.

 

Alle eerdere updates en meer informatie m.b.t. de coronamaatregelen staan bij elkaar op de webpagina: www.stc-group.nl/coronavirus

Meer nieuws