Online voorlichting

We hopen dit jaar weer (deels) open dagen op onze schoollocaties te houden, dus zet de planning van de open dagen alvast in je agenda. Ondertussen gaat de voorlichting van het STC mbo college online door.

Kijk zeven dagen per week, 24 uur per dag, wanneer het jou uitkomt diverse video’s terug via de onderstaande thema-voorlichting.

Wij helpen je kiezen, ook in deze bijzondere en moeilijke tijd. Wij weten namelijk als geen ander dat het kiezen van de juiste studie niet altijd gemakkelijk is. Benieuwd welke opleidingen het STC mbo college aanbiedt? Bekijk dan de opleidingsvideode animatie, doe de opleidingsquiz.

We werken in de online voorlichting zoveel mogelijk met thema’s. Hieronder vind je een uitleg. Klik op de titel om door te gaan naar de thema-pagina.

 • Besturen van een voertuig
  Geen vaste kantoorplek, maar vooral lekker onderweg zijn. Jij bent liever actief bezig. Je verdwaalt bijna nooit en bent altijd op tijd. Je ziet jezelf straks al zitten achter het stuur van een vrachtwagen, trein of bus! Onderweg naar de volgende stop voor jouw passagiers of de haven om goederen te laden.
 • Werken in de haven
  Niet teveel praten, want jij steekt liever je handen uit de mouwen. Je ziet jezelf al staan aan de kade in de haven van Rotterdam. Je zorgt voor het laden en lossen van containers en goederen van schepen. Je werkt aan boord van het schip, in de kraan of op de kade. Liever een kantoorbaan in de haven? Kies dan (ook) het thema Logistiek, planning en transport.
 • Scheepsbouw/maritieme techniek
  Je bent een doener en sterk in techniek. Je ziet je zelf wel meebouwen aan jachten of nieuwe schepen ontwerpen. Je werkt straks mee op de werkplaats en weet hoe je goed moet lassen. Of je werkt straks op de ontwerpafdeling en denkt mee over een duurzaam ontwerp voor een binnenvaartschip. Scheepsbouw daagt je uit!
 • Logistiek, planning en transport
  In een team voel jij je thuis. Jij zorgt er wel voor dat de dingen echt gebeuren. Je ziet jezelf straks wel werken in het magazijn van Jumbo, op het kantoor van Coolblue, een overslagbedrijf in de haven of een luchtvrachtvervoerder. Jij zorgt ervoor dat de boodschappen op tijd in de supermarkt zijn en sneakers online gekocht kunnen worden.
 • Innovatieve procestechniek en duurzame energie
  Je bent een slimme doener met gevoel voor techniek. Ook echt iets maken, is helemaal aan jou besteed. Je zorgt er straks voor dat ingewikkelde installaties goed, veilig en schoon blijven werken. Je ziet jezelf straks wel werken in een fabriek voor bio-diesel of als onderhoudsmonteur van een windmolenpark.
 • Varen
  Zo, jij bent lekker avontuurlijk ingesteld. Je vindt het niet erg om van huis te gaan en wat van de wereld te zien! Je ziet jezelf straks wel werken op een containerschip of cruiseschip. De afwisseling van werken aan boord en thuis zijn spreekt je aan.
 • Visserij
  Je houdt van afwisseling en uitdaging. Je kijkt uit naar het avontuur van werk aan boord van een vissersschip. De rust bij mooi weer en de spanning als de golven over dek slaan. Je gaat graag naar zee, en komt even graag weer thuis

Een overzicht van welke opleidingen bij welk thema past, vind je door hier te klikken.

Heb je vragen? Kijk of de vraag en het antwoord op de pagina veelgestelde vragen staat of neem contact met op de afdeling Voorlichting via: