Allround medewerker maritieme techniek (niveau 3) - Scheepsbouw / maritieme techniek

Mbo-opleiding Allround medewerker maritieme techniek | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als allround medewerker maritieme techniek werk je bij een scheepswerf of jachtbouwer. Deze bedrijven houden zich bezig met het ontwerpen, bouwen, vernieuwen, repareren of onderhouden van schepen of jachten. Maar je kunt ook prima aan de slag bij een toeleverend bedrijf, in de haven of bij een jachtverhuurder. Je bent straks vooral te vinden op de werkvloer van de werf of aan boord van een schip dat gebouwd of gerepareerd moet worden. Kortom, jij bent waar de actie is. Je bent sterk in technische vakken zoals lassen en bankwerken, je kunt goed plannen en je durft verantwoordelijkheid te nemen. Je werkt samen met collega’s uit alle delen van de wereld en je kunt je makkelijk aanpassen als de planning van je werkdag plotseling wordt omgegooid.

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Volg een live voorlichting van het college Maritiem & Techniek. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Je opleiding en vakkenpakket

Op school bereiden we je voor op een afwisselend, technisch beroep. Tijdens de opleiding is er volop aandacht voor praktijkvakken zoals Werkplaatstechniek (lassen, bankwerken en vlettenbouw), Kunststoffen, Machinekamer en Elektro. Verdere praktijkervaring doe je op tijdens je stages. Omdat theorie ook belangrijk is krijg je theoretische vakken als Scheepsbouw en Jachtbouw, Materialenkennis, Machinekamersystemen en Werktekeningen. Ook vakken als Nederlands, Engels en Duits zitten in je vakkenpakket. Tot slot bezoek je ieder jaar een aantal bedrijven en bezoek je relevante vakbeurzen en bootshows.

Leuk om te weten

Deze mbo-opleiding op niveau 3 is speciaal ontwikkeld in samenwerking met de branchesorganisaties HISWA en NMT en specifiek gericht op de Scheeps- en jachtbouwsector. Volg je deze opleiding dan krijg je les van ervaren docenten, afkomstig uit de beroepspraktijk.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 448 61 51.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder.

Locatie Rotterdam:

Locatie Stellendam:

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande link voor het overzicht.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding Allround medewerker maritieme techniek | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
30 augustus 2021
Branche:
Scheepsbouw / maritieme techniek
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
mbo-niveau 2 diploma;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 000

E-mail: mboscheepsbouw@stc-r.nl