Allround operationeel technicus (niveau 4) - Procestechniek en maintenance

Mbo-opleiding allround operationeel technicus | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Kies je voor de opleiding Allround operationeel technicus, dan kun je twee kanten op: procestechniek of maintenance. Kies je voor de maintenance kant dan kun je aan de slag als onderhoudsmonteur of -technicus en houd je je bezig met het onderhouden van grote technische installaties. De focus ligt in je werk ligt op het installeren en onderhouden van technisch ingewikkelde systemen bij bijvoorbeeld (petro)chemische bedrijven, elektriciteitscentrales, aan windturbines en in de offshore industrie. Vind je het interessanter om het proces te bedienen en bewaken? Dan kies je voor procestechniek. Je gaat aan de slag als procesoperator en vanuit de controlekamer kijk je of de kwaliteit en veiligheid van het proces en de systemen goed is. Daarnaast help je bij de installatie van nieuwe systemen en het in bedrijf stellen ervan. In de fabriek loop je controlerondes en communiceer je met de controlekamer.

Welke opleiding je ook kiest, je gaat later aan de slag in een bedrijf dat meestal 7 dagen in de week en 24 uur per dag operationeel is. Je werkt dus regelmatig in ploegendiensten.

Benieuwd of de opleiding Allround operationeel technicus iets voor jou is?

Bezoek onze open dag! Op zaterdag 11 december kom je alles te weten over onze opleidingen van Procestechniek en Maintenance. Kom jij ook langs?

Kun je niet komen? Elke 1e en 3e maandag van de maand staan we voor je klaar met STC Live.
Onze voorlichters beantwoorden jouw vragen over onze opleidingen.

Meer over STC Live

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding duurt vier jaar en leidt je op voor een verantwoordelijke baan. Je krijgt een afwisselend pakket aan vakken als Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Rekenvaardigheid,  Informatica, Elektrotechniek, Proces-techniek, Werkplaatstechniek, Besturingstechniek, Procesbeheersing, Hulpsystemen, Technisch rekenen, Engineering, Veiligheid, milieu en kwaliteit, VCA, Rotating & Mechanical, Processimulatie en Oefenfabriek. Daarnaast krijg je ook een aantal algemene vakken zoals Nederlands en Engels.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Benieuwd naar de locatie? Klik op onderstaande afbeelding en kijk eens rond!

Goed om te weten

Volg je deze opleiding gericht op de procestechniek of maintenance? Dan stelt het bedrijfsleven in samenwerking met de regio en het onderwijs de Carrière startgarantie beschikbaar. Dit houdt in dat je garantie hebt op een stageplaats bij één van de aangesloten bedrijven en een mentor uit het bedrijfsleven krijgt voor extra begeleiding. Na het behalen van je diploma heb je zekerheid op een carrièrestart in de sector en gegarandeerd drie sollicitatiegesprekken kan voeren. Klik hier voor meer info als je kiest voor de procestechniek en hier voor maintenance.

Leuk om te weten

Een aantal studenten van de mbo-opleiding Allround Operationeel Technicus is voor het eerst begonnen aan de Topklas WIND. Ze krijgen les om later als onderhoudsmonteur in windturbines aan de slag te gaan. Daarvoor hebben ze wel een aantal veiligheidstrainingen moeten volgen. Benieuwd naar het werken op hoogte? Bekijk dan hier de vlog van STC in beeld.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je na de online voorlichting nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 0181 – 41 27 99.

 

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de juiste button hieronder:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Procestechniek & Maintenance
Branche:
Procestechniek en maintenance
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma;

Kerkhoekstraat 1

3232 AE Brielle

Telefoon: 0181 - 412 799

E-mail: mboprocesindustrie@stc-r.nl