Allround operationeel technicus (niveau 4) - Procesindustrie

Mbo-opleiding allround operationeel technicus | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Kies je voor de opleiding Allround operationeel technicus, dan kun je twee kanten op: procestechniek of maintenance. Kies je voor de maintenance kant dan kun je aan de slag als onderhoudsmonteur of -technicus en houd je je bezig met het onderhouden van grote technische installaties. De focus ligt in je werk ligt op het installeren en onderhouden van technisch ingewikkelde systemen bij bijvoorbeeld (petro)chemische bedrijven, elektriciteitscentrales, aan windturbines en in de offshore industrie. Vind je het interessanter om het proces te bedienen en bewaken? Dan kies je voor procestechniek. Je gaat aan de slag als procesoperator en vanuit de controlekamer kijk je of de kwaliteit en veiligheid van het proces en de systemen goed is. Daarnaast help je bij de installatie van nieuwe systemen en het in bedrijf stellen ervan. In de fabriek loop je controlerondes en communiceer je met de controlekamer.

Welke opleiding je ook kiest, je gaat later aan de slag in een bedrijf dat meestal 7 dagen in de week en 24 uur per dag operationeel is. Je werkt dus regelmatig in ploegendiensten.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding duurt vier jaar en leidt je op voor een verantwoordelijke baan. Je krijgt een afwisselend pakket aan vakken als Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Rekenvaardigheid,  Informatica, Elektrotechniek, Proces-techniek, Werkplaatstechniek, Besturingstechniek, Procesbeheersing, Hulpsystemen, Technisch rekenen, Engineering, Veiligheid, milieu en kwaliteit, VCA, Rotating & Mechanical, Processimulatie en Oefenfabriek. Daarnaast krijg je ook een aantal algemene vakken zoals Nederlands en Engels.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Een aantal studenten van de mbo-opleiding Allround Operationeel Technicus is voor het eerst begonnen aan de Topklas WIND. Ze krijgen les om later als onderhoudsmonteur in windturbines aan de slag te gaan. Daarvoor hebben ze wel een aantal veiligheidstrainingen moeten volgen. Benieuwd naar het werken op hoogte? Bekijk dan hier de vlog van STC in beeld.

Open dagen

Wil je meer weten over deze opleiding? Bezoek dan de open dag op 19 februari op de locatie Kerkhoekstraat 1 in Brielle.

Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 0181 – 41 27 99.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies hieronder voor de aanmeldlink met de juiste locatie :

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
7 september 2020
Mbo college:
mbo college Procestechniek & Maintenance
Branche:
Procesindustrie
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
mbo-niveau 3 diploma

Kerkhoekstraat 1

3232 AE Brielle

Telefoon: 0181 - 412 799

E-mail: mboprocesindustrie@stc-r.nl