Assistent logistiek (niveau 1) - Logistiek en warehousing

Assistent logisitiek medewerker STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als assistent logistiek werk je bij een distributiecentrum, een productiebedrijf of bij een ander logistiek bedrijf. Het veilig laden en lossen van vrachtwagens is je belangrijkste taak. Daarnaast controleer je of de geloste goederen niet stuk zijn en of de geleverde aantallen juist zijn. Als alles in orde is plaats je de geleverde goederen in de opslagruimte. Dat doe je bijvoorbeeld met een heftruck of pompwagen. Komt er een order binnen, dan maak je deze op tijd verzendklaar zodat de vrachtwagen direct na aankomst geladen kan worden.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens deze praktische opleiding leren we je goederen laden en lossen én de juiste manier van opslaan. Daarnaast krijg je ook algemene vakken zoals Rekenen, Loopbaan en burgerschap, Goederenbehandeling, Beroepshouding, Communicatie basis, Verkeerkennis, Werken in een warehouse. Ook ga je een VCA-certificaat behalen. Om goed met klanten te kunnen communiceren krijg je ook les in Engels en Nederlands.

Kies je voor de bbl-variant, dan ga je een dag in de week naar school en ben je de rest van de week aan het werk bij een leerbedrijf.

Goed om te weten
Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

 

Waar kun je aan de slag?

Na je opleiding kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een distributiecentrum of een groothandel.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten bbl assistent logistiek
Schoolkosten bol assistent logistiek

Na je opleiding

Heb je na het behalen van je diploma nog zin om verder te leren? Dan kun je doorstromen naar bijvoorbeeld de opleiding logistiek medewerker, medewerker havenlogistiek, vrachtwagenchauffeur of buschauffeur openbaar vervoer.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies dan de juiste aanmeldlink hieronder:

Opleidingsniveau:
mbo niveau 1
Leerweg:
bbl (mbo)
bol (mbo)
Duur:
1 jaar
Start:
9 september 2019
Mbo college:
mbo college Logistiek & Vervoer
Branche:
Logistiek en warehousing
Opleidingseisen:
geen specifieke vooropleiding
op 1 augustus minimaal 16 jaar oud

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbologistiek@stc-r.nl