Buschauffeur openbaar vervoer (niveau 2) - Transport

Je toekomstig beroep

Als buschauffeur (of chauffeur openbaar vervoer) breng je reizigers veilig en op tijd naar hun plaats van bestemming. Je verkoopt kaartjes aan de reizigers en controleert hun vervoersbewijzen. Daarnaast houd je de bus netjes en rijklaar. Uiteraard beschik je over uitstekende rijvaardigheden. Als visitekaartje van het busbedrijf ben je in staat om je reizigers vriendelijk en servicegericht te woord te staan. Tijdens je opleiding ben je al aan het werk bij een openbaar vervoersbedrijf zoals bijvoorbeeld de RET, Arriva of Qbuzz. Omdat bij dit soort organisaties de komende jaren veel chauffeurs met pensioen gaan, liggen er na het succesvol afronden van de opleiding voldoende kansen op het vinden van een baan.

Benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Volg een live voorlichting van het college Logistiek & Vervoer. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens de opleiding leer je alles over veilig en correct rijden met de bus. Daarnaast leer je hoe je je servicegericht moet opstellen naar de reizigers die je vervoert. In de eerste maanden van je opleiding haal je je rijbewijs D met code 95. Daarnaast krijg je lessen in Nederlands, Engels, Voertuigtechniek, Loopbaan en burgerschap, Vervoerskennis, Administratie, Communicatie, Omgaan met ongewenst gedrag, Rekenen, Lifestyle en Interculturele diversiteit.

Je start met vijf dagen per week naar school en na het behalen van je rijbewijs D ga je een dag in de week naar school. De rest van de week ben je aan het werk bij een erkend leerbedrijf waar je de fijne kneepjes van het vak in de praktijk leert. Een medische keuring is onderdeel van het inschrijfproces.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Uiteraard draait het op school vooral om wat je leert. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat je een leuke schooltijd hebt. Daarom organiseren we regelmatig excursies naar bedrijven en beurzen, (buitenlandse) studiereizen en sporttoernooien.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met schoolkosten. Klik op onderstaande link voor indicatie van de schoolkosten.

Ben je 18 jaar of ouder, start of volg je een bbl-opleiding en betaalt jouw werkgever of een andere instantie voor jou het wettelijk verschuldigde cursusgeld? Vul dan deze machtiging samen met het bedrijf/instantie in. De ingevulde machtiging dien je voor aanvang schooljaar naar ons op te sturen.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

mbo-opleiding buschauffeur | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
1 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Logistiek & Vervoer
Branche:
Transport
Opleidingseisen:
mbo-niveau 1 diploma;
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbowegtransport@stc-r.nl