Buschauffeur openbaar vervoer (niveau 2) - Transport

Je toekomstig beroep

Als buschauffeur (of chauffeur openbaar vervoer) breng je reizigers veilig en op tijd naar hun plaats van bestemming. Je verkoopt kaartjes aan de reizigers en controleert hun vervoersbewijzen. Daarnaast houd je de bus netjes en rijklaar. Uiteraard beschik je over uitstekende rijvaardigheden. Als visitekaartje van het busbedrijf ben je in staat om je reizigers vriendelijk en servicegericht te woord te staan. Tijdens je opleiding ben je al aan het werk bij een openbaar vervoersbedrijf zoals bijvoorbeeld de RET, Arriva of Qbuzz. Omdat bij dit soort organisaties de komende jaren veel chauffeurs met pensioen gaan, liggen er na het succesvol afronden van de opleiding voldoende kansen op het vinden van een baan.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens de opleiding leer je alles over veilig en correct rijden met de bus. Daarnaast leer je hoe je je servicegericht moet opstellen naar de reizigers die je vervoert. In de eerste maanden van je opleiding haal je je rijbewijs D met code 95. Daarnaast krijg je lessen in Nederlands, Engels, Voertuigtechniek, Loopbaan en burgerschap, Vervoerskennis, Administratie, Communicatie, Omgaan met ongewenst gedrag, Rekenen, Lifestyle en Interculturele diversiteit.

Je start met vijf dagen per week naar school en na het behalen van je rijbewijs D ga je een dag in de week naar school. De rest van de week ben je aan het werk bij een erkend leerbedrijf waar je de fijne kneepjes van het vak in de praktijk leert. Een medische keuring is onderdeel van het inschrijfproces.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Uiteraard draait het op school vooral om wat je leert. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat je een leuke schooltijd hebt. Daarom organiseren we regelmatig excursies naar bedrijven en beurzen, (buitenlandse) studiereizen en sporttoernooien.

Open dagen

Wil je meer weten over deze opleiding? Bezoek dan de open dag op 18 maart op de locatie Waalhaven Zuidzijde 16 in Rotterdam.

Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

mbo-opleiding buschauffeur | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
1 jaar
Start:
7 september 2020
Mbo college:
mbo college Logistiek & Vervoer
Branche:
Transport
Opleidingseisen:
mbo-niveau 1 diploma
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbowegtransport@stc-r.nl