Chemische Technologie (voltijd) - Procestechniek en maintenance

HBO Chemische Technologie Open dag

Vierjarige bachelor in het Nederlands (ook in deeltijd)

De opleiding Chemische Technologie (voltijd) van het Rotterdam Mainport Institute is een uitdagende, exacte hbo-opleiding.

Hoe laat ik een reactie, die op laboratoriumschaal prima verloopt, ook op fabrieksschaal plaatsvinden? Een chemisch technoloog is vooral betrokken bij het ontwerpen en opschalen van chemische productieprocessen. Ook is hij of zij intensief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe materialen en producten en bij het optimaliseren van bestaande processen.

Daarnaast is het meten aan en het regelen van installaties een belangrijk aspect. Als chemisch technoloog regel, bestuur en organiseer je de productieprocessen zodanig dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen of overblijven bij het productieproces. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid staan daarbij hoog in het vaandel. Deze opleiding is ook in deeltijd te volgen.

Het beroep

Chemisch technologen zijn betrokken bij alle stappen van een goed werkend productieproces: vanaf het eerste idee over een nieuw product tot de realisatie ervan. Je vindt ze bij de ontwerpfase, opstartfase, opschalingsfase en de gebruiksfase van grootschalige (chemische) productieprocessen. Achter het bureau, het beeldscherm of in de fabriek. Vanzelfsprekend vinden veel afgestudeerden een baan in de procesindustrie.

 

Meer weten?
Op de website van Hogeschool Rotterdam vind je alle informatie over deze opleiding, klik hier door.
Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met de afdeling Studievoorlichting of bezoek een open dag.

Opleidingsniveau:
hbo
Leerwegen:
Voltijd (hbo)
Duur:
4 jaar
Branche:
Procestechniek en maintenance
Opleidingseisen:
check de website van Hogeschool Rotterdam

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 794 77 00

E-mail: rmi-bedrijfsbureau@hr.nl

  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group