Coördinator havenlogistiek (niveau 3) - Havens

mbo-opleiding coördinator havenlogistiek | STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als coördinator havenlogistiek houd je je bezig met het (laten) vervoeren van de goederen van je klanten. Je weet precies welk vervoersmiddel het beste is om de lading mee te vervoeren.  Soms is dat een schip, een andere keer kan een vrachtwagen of trein een betere optie zijn. Je geeft daarover advies aan de klant en regelt het transport van A tot Z.  Met dit diploma op zak kun je zelfstandig aan het werk op kantoren van Nederlandse en buitenlandse expediteurs- en cargadoorsbedrijven.

Benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Volg een live voorlichting van het college Havens. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

In onderstaande video neemt student Marjolein Nijmeijer je mee naar haar werkplek.

Je opleiding en vakkenpakket

Uiteraard leer je tijdens de opleiding alles over de verschillende vormen van transport en de documenten waar je mee te maken gaat krijgen. Je krijgt les in onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Douane, Economie, Duits, Engels, Nederlands, Loopbaan en burgerschap, Rekenen, Gevaarlijke stoffen, Portbase, Softpak en Transportketensimulator.

Kies je voor de bbl-variant, dan ga je een dag in de week naar school en ben je de rest van de week aan het werk bij een leerbedrijf.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Veel van onze studenten blijven uiteindelijk werken bij het bedrijf waar ze stage hebben gelopen. Tijdens je opleiding ga je regelmatig op excursie naar een bedrijf, bezoekje een beurs, organiseren we een introductieweek havenlogistiek, excursies in binnen- en buitenland en zelfs een skivakantie.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de juiste button hieronder.

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Ben je 18 jaar of ouder, start of volg je een bbl-opleiding en betaalt jouw werkgever of een andere instantie voor jou het wettelijk verschuldigde cursusgeld? Vul dan deze machtiging samen met het bedrijf/instantie in. De ingevulde machtiging dien je voor aanvang schooljaar naar ons op te sturen.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding coördinator havenlogistiek | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerweg:
bbl (mbo)
bol (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Havens
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
mbo-niveau 2 diploma;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl