Coördinator havenoperaties (niveau 4) - Havens

Mbo-opleiding coördinator havenoperaties | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als coördinator havenoperaties werk je bij een bulk-, containeroverslag-, roro- of breakbulkbedrijf in de haven. Binnen deze bedrijven wordt 24 uur per dag, zeven dagen in de week gewerkt. Je bent samen met je team verantwoordelijk voor het laden en lossen van (zee)schepen, vrachtwagens en goederentreinen. Het zo snel mogelijk en zo veilig mogelijk lossen is je belangrijkste doel. Je bent medeverantwoordelijk voor het gebruik van grote en kostbare werktuigen. Naast deze operationele taken ben je ook bezig om de administratie op orde te houden. Deze opleiding bereidt je optimaal voor op een baan in de dynamische haven.

Benieuwd of de opleiding Coördinator havenoperaties iets voor jou is?

Bezoek onze open dag! Op vrijdag 10 december kom je alles te weten over onze opleidingen van Havens. Kom jij ook langs?

Kun je niet komen? Elke 1e en 3e maandag van de maand staan we voor je klaar met STC Live.
Onze voorlichters beantwoorden jouw vragen over onze opleidingen.

Meer over STC Live

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding bestaat uit theoretische vakken en praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten maak je bij je leerbedrijf waar je vier dagen per week naar toe gaat. Daarbij krijg je ondersteuning van je leerbedrijf en de begeleider van de school. Tijdens je opleiding leer je op school zaken zoals terminalprocessen en bijbehorende administratieve zaken. Om goed te kunnen communiceren met klanten leer je op school Engels en Duits. Tijdens je opleiding krijg je les in de volgende vakken: Veiligheid, Leidinggeven, Terminalplanning en -organisatie, Scheepskennis, Bedrijfseconomie en recht, Gevaarlijke stoffen, Nederlands, Rekenen en loopbaan en burgerschap.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

 

Leuk om te weten

Heb je na deze opleiding de smaak te pakken en wil je verder leren? Denk dan eens aan een hbo-opleiding van de Rotterdam Mainport Institute.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Vraag dan een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder.

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Ben je 18 jaar of ouder, start of volg je een bbl-opleiding en betaalt jouw werkgever of een andere instantie voor jou het wettelijk verschuldigde cursusgeld? Vul dan deze machtiging samen met het bedrijf/instantie in. De ingevulde machtiging dien je voor aanvang schooljaar naar ons op te sturen.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

 

mbo-opleiding coördinator havenoperaties | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Havens
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl