Deeltijd hbo Maritieme Techniek - Scheepsbouw / maritieme techniek

deeltijd opleidingen Maritieme techniek (scheepsbouwkunde) STC Group Rotterdam

Professionals die een volgende of andere stap in hun ontwikkeling en carrière willen zetten, zijn van harte welkom bij de vierjarige deeltijd hbo-opleiding Maritieme Techniek. Tijdens deze pittige, goed gewaardeerde opleiding wordt u opgeleid tot maritiem technisch ingenieur en vergroot uw kansen op een mooie carrière in de internationale scheeps- en jachtbouwsector.

Het onderwijsprogramma van de deeltijd hbo-opleiding Maritieme Techniek is met één fysieke bijeenkomst per week zo ingericht dat u de studie met uw baan kunt combineren. Het betreft een zogenaamd blended learning programma waarbij u e-learning afwisselt met colleges en intervisiebijeenkomsten. Deze contactmomenten (een middag en avond per week) zijn niet verplicht, maar worden door onze studenten bijzonder gewaardeerd. Deze bijeenkomsten zijn namelijk hét moment waarop studenten en docenten kennis en ervaringen uitwisselen, inhoudelijke vragen beantwoord kunnen worden en verdieping van stof wordt aangeboden.

Aansluiting op de sector

Deze NVAO geaccrediteerde hbo-opleiding is specifiek ontwikkeld in samenwerking met en afgestemd op het (inter)nationale bedrijfsleven. STC Group werkt nauw samen met het bedrijfsleven en brancheorganisaties, waaronder Netherlands Maritime Technology, IRO, HISWA en Vereniging van Waterbouwers.

 

Vooropleiding
Om aan deze opleiding te starten, is een mbo-diploma niveau 4, havo-diploma met wiskunde of vwo-diploma met wiskunde vereist.

Nieuw in  de  maritieme  wereld?  Dan legt u met de deeltijdopleiding  een zeer gedegen basis. Bent u al werkzaam in  de  scheepsbouw  of  Maritieme  maakindustrie, dan sluit de opleiding bijzonder goed aan vanwege uw sectorkennis. Het is ook mogelijk om specifieke bijscholingsmodules te volgen.

 

 

 

 

Opbouw opleiding


De opleiding duurt vier jaar en ieder studiejaar kent twee semesters. In elk semester staat een module centraal met een eigen thema. Ieder semester van 30 studiepunten (EC) is opgebouwd uit maritiem technisch inhoudelijke vakken en bèta vakken zoals wiskunde, mechanica en dynamica. Diverse semesters worden aangevuld met algemene vakken gericht op uw professionele ontwikkeling, waarin u onder andere leert hoe u als ingenieur in een organisatie functioneert.

Afstuderen

In de afstudeerfase van jaar 4 voert u een onderzoek uit bij en voor een bedrijf, waarmee u aantoont het juiste niveau te hebben behaald om de opleiding af te ronden. U start aan het afstudeertraject als u minimaal twee jaar relevante werkervaring in de maritiem technische sector hebt opgedaan.

Bijscholingsmodules
Voor de professional die een vervolgfunctie bij de eigen werkgever of in de sector ambieert en daarvoor bijscholing nodig heeft zonder een volledig bachelordiploma te behalen,  bieden wij losse leerlijnen op hbo-niveau aan. U kiest op basis van uw opleidingsbehoefte een zogenaamd leerlijntraject uit. De duur van elk leerlijntraject is verschillend en na afronding ontvangt u een certificaat. Het is ook mogelijk om in uw eigen volgorde en tempo leerlijnen te stapelen tot een volledig   bachelor diploma. Alle leerlijntrajecten zijn zo ingericht dat u de studie met uw baan kunt combineren. De bijscholingsmodules die wij aanbieden zijn:

  • Leerlijn: Introductie Scheepsbouwkunde
  • Leerlijn: Hydromechanica
  • Leerlijn: Scheepsconstructie
  • Leerlijn: Maritieme Werktuigkunde
  • Leerlijn: Scheepsproductie

Hier vindt u het leaflet Bijscholingsmodules.

Meer weten?

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Marieke School  (deeltijdmaritiemetechniek@stc-r.nl), coördinator deeltijd hbo. Wil je alle informatie in de brochure nalezen? Bekijk dan hier de brochure over het vierjarige diplomatraject.

 

Opleidingsniveau:
hbo
Leerwegen:
Voltijd (hbo)
Duur:
4 jaar
Branche:
Scheepsbouw / maritieme techniek
Opleidingseisen:
havo-diploma, profiel Natuur & Gezondheid met Natuurkunde of NL&T;
havo-diploma, profiel Natuur & Techniek;
mbo-niveau 4 diploma;
vwo-diploma, profiel Economie & Maatschappij met Natuurkunde;
vwo-diploma, profiel Natuur & Techniek;
vwo-diploma, profiel Natuur & Gezondheid met Natuurkunde of NL&T;

Marieke School

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 355

E-mail: deeltijdmaritiemetechniek@stc-r.nl

  • STC Group