Engineer maritieme techniek (niveau 4) - Scheepsbouw / maritieme techniek

Mbo-opleiding Engineer maritieme techniek | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als engineer maritieme techniek (voorheen scheeps- en jachtbouwkundige) werk je op een werf in de scheeps- of jachtbouw. Je werkt mee aan de bouw of reparatie van het schip en bent vooral te vinden in de tekenkamer of op de werkvloer. De bouw of reparatie van een schip doorloopt verschillende fasen en als engineer maritieme techniek ben je bij al deze fasen betrokken. Jij stuurt operationele werkzaamheden aan of werkt mee aan de uitvoering ervan. Je assisteert bij de (project)organisatie van de (nieuw)bouw en/of reparatie van een schip, van het begin tot het einde van een project. De diverse werven hebben hun productieproces op eigen wijze georganiseerd. Dat betekent dat de taken en verantwoordelijkheden heel verschillend zijn. Zo zal je bij de wat kleinere werven en bij een jachtbouwbedrijf een bredere verantwoordelijkheid hebben. Bij de grotere werven heb je een meer specialistische of ondersteunende functie. Met dit diploma heb je in ieder geval de kennis in huis om aan de slag te gaan in een technisch-commerciële functie bij een scheepsnieuwbouwbedrijf, een scheepsreparatiebedrijf of een jachtbouwbedrijf.

Benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Volg een live voorlichting van het college Maritiem & Techniek. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Je opleiding en vakkenpakket

Naast diverse technische vakken zoals Scheepsbouwkunde, Vaktekenen, Elektrotechniek, Sterkteleer en Automatisering, krijg je ook een aantal algemeen vormende vakken. Dat zijn bijvoorbeeld Nederlands, Duits en Engels, Natuurkunde, Wiskunde, Recht en Economie. In het derde en vierde schooljaar loop je zes maanden stage bij een reparatie-, nieuwbouw- of jachtbouwwerf.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Scheepsbouw Nederland en de HISWA en wordt ondersteund door relevante brancheorganisaties. Het is een unieke opleiding die in deze vorm alleen bij het STC mbo college in Rotterdam wordt aangeboden.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadviesgesprek aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 448 61 51.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie direct aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op de button hieronder.

Locatie Rotterdam:

Locatie Stellendam:

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding Engineer maritieme techniek | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Maritiem & Techniek
Branche:
Scheepsbouw / maritieme techniek
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl