Entree tot de haven / Assistent logistiek (niveau 1) - Havens

Mbo-opleiding Entree tot de haven | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

De opleiding Entree tot de haven leidt je op tot Assistent logistiek medewerker. De naam van de opleiding zegt het eigenlijk al. Met deze praktische opleiding krijg jij jouw ‘entree tot de haven’. Na het behalen van je diploma kun je aan de slag bij allerlei bedrijven die met de haven en logistieke sector te maken hebben. Bijvoorbeeld een distributiecentrum, productiebedrijf of (haven)logistiek bedrijf. Het veilig laden en lossen van goederen is je belangrijkste taak. Je controleert of geloste goederen niet stuk zijn en of de geleverde aantallen juist zijn. Als alles in orde is plaats je de geleverde goederen in de opslagruimte. Dat doe je bijvoorbeeld met een heftruck of pompwagen. Komt er een order binnen, dan maak je deze op tijd verzendklaar zodat vrachtwagens direct na aankomst geladen kan worden. Maar je kunt natuurlijk ook doorstromen naar een opleiding op mbo niveau 2.

Benieuwd of de opleiding Entree tot de haven / Assistent logistiek iets voor jou is?

Bezoek onze open dag! Op donderdag 9 december kom je alles te weten over onze opleidingen van Logistiek en Vervoer. Kom jij ook langs?

Kun je niet komen? Elke 1e en 3e maandag van de maand staan we voor je klaar met STC Live.
Onze voorlichters beantwoorden jouw vragen over onze opleidingen.

Meer over STC Live

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens deze praktische entreeopleiding leren we je goederen laden en lossen én de juiste manier van opslaan. Lessen in veilig werken (VCA-certificaat) en het besturen van een heftruck zijn ook onderdeel van de opleiding. Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en werknemersvaardigheden. Ook is er aandacht voor algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan en burgerschap. Kies je voor de bol-variant, dan loop je tijdens je opleiding een aantal dagen per week stage. Je kunt ook kiezen voor de bbl-variant. Dan ga je één dag in de week naar school en ben je de rest van de week aan het werk bij een erkend leerbedrijf.

Goed om te weten
Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

De opleiding Entree tot de haven werd voorheen aangeboden als Assistent logistiek. De opleiding is volop in ontwikkeling en leidt jou, in samenwerking met bedrijven, op om aan de slag te gaan in de haven en logistieke sector. Heb je na het behalen van je diploma nog zin om verder te leren? Dan kun je doorstromen naar een van onze mbo niveau 2 opleidingen. Bijvoorbeeld logistiek medewerker, medewerker havenlogistiek, vrachtwagenchauffeur of buschauffeur openbaar vervoer.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de juiste button hieronder.

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten bbl Entree tot de haven / Assistent logistiek
Schoolkosten bol Entree tot de haven / Assistent logistiek

Ben je 18 jaar of ouder, start of volg je een bbl-opleiding en betaalt jouw werkgever of een andere instantie voor jou het wettelijk verschuldigde cursusgeld? Vul dan deze machtiging samen met het bedrijf/instantie in. De ingevulde machtiging dien je voor aanvang schooljaar naar ons op te sturen.

Mbo-opleiding Entree tot de haven | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 1
Leerweg:
bbl (mbo)
bol (mbo)
Duur:
1 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Logistiek & Vervoer
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
geen specifieke vooropleiding;
op 1 augustus minimaal 16 jaar oud;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl