Gevorderd medewerker havenoperaties (niveau 3) - Havens

mbo-opleiding gevorderd medewerker havenoperaties | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als Gevorderd medewerker havenoperaties werk je bij een bulk-, containeroverslag-, roro- of breakbulkbedrijf in de haven. Deze bedrijven zijn 24 uur per dag, zeven dagen in de week operationeel. Je houdt je bezig met het laden en lossen van (zee)schepen, vrachtwagens en goederentreinen. Het zo snel mogelijk laden en lossen van deze vervoersmodaliteiten is je belangrijkste taak. Dit doe je natuurlijk op een veilige manier. Ook voer je administratieve handelingen uit. Je bent medeverantwoordelijk voor het gebruik van grote en kostbare werktuigen. Een Gevorderd medewerker havenoperaties is een echte aanpakker die houdt van de dynamische sfeer in de haven.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens je opleiding leer je onder andere omgaan met allerlei grote machines zoals vorkheftrucks, terminaltrekkers, straddle carriers, laadschoppen, dumpers en kranen. Je haalt tijdens je opleiding ook gelijk je vorkheftruckcertificaat. Om klanten in de haven goed te woord te kunnen staan krijg je op school Engels en Duits. Daarnaast krijg je onder andere ook de volgende vakken: Nederlands, Rekenen, Loopbaan en burgerschap, Gevaarlijke stoffen, Haventechniek, Ladingbehandeling, Havenlogistiek en Ladingadministratie. De praktijkopdrachten maak je bij je leerbedrijf. Je krijgt daarbij hulp van de begeleider van het erkend leerbedrijf.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

 

Leuk om te weten

Als je deze opleiding gaat volgen, ga je één dag in de week naar school en werk je vier dagen bij een erkend leerbedrijf. Heb je na deze opleiding nog zin om verder te leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding Coördinator havenoperaties. Dit is een mbo-opleiding op niveau 4.

Open dagen

Wil je meer weten over deze opleiding? Bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Mbo-opleiding Gevorderd medewerker havenoperaties | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
7 september 2020
Mbo college:
mbo college Havens
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
mbo-niveau 2 diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl