Gevorderd medewerker havenoperaties - Havens

Gevorderd medewerker havenoperaties STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als Gevorderd medewerker havenoperaties werk je bij een bulk-, containeroverslag-, roro- of breakbulkbedrijf in de haven. Deze bedrijven zijn 24 uur per dag, zeven dagen in de week operationeel. Je houdt je bezig met het laden en lossen van (zee)schepen, vrachtwagens en goederentreinen. Het zo snel mogelijk laden en lossen van deze vervoersmodaliteiten is je belangrijkste taak. Dit doe je natuurlijk op een veilige manier. Ook voer je administratieve handelingen uit. Je bent medeverantwoordelijk voor het gebruik van grote en kostbare werktuigen. Een Gevorderd medewerker havenoperaties is een echte aanpakker die houdt van de dynamische sfeer in de haven.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens je opleiding leer je onder andere omgaan met allerlei grote machines zoals vorkheftrucks, terminaltrekkers, straddle carriers, laadschoppen, dumpers en kranen. Je haalt tijdens je opleiding ook gelijk je vorkheftruckcertificaat. Om klanten in de haven goed te woord te kunnen staan krijg je op school Engels en Duits. Daarnaast krijg je onder andere ook de volgende vakken: Nederlands, Rekenen, Loopbaan en burgerschap, Gevaarlijke stoffen, Haventechniek, Ladingbehandeling, Havenlogistiek en Ladingadministratie. De praktijkopdrachten maak je bij je leerbedrijf. Je krijgt daarbij hulp van de begeleider van het erkend leerbedrijf.

Goed om te weten
Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Waar kun je aan de slag?

Tijdens en na je opleiding kun je aan de slag bij een bulkbedrijf, containeroverslagbedrijf, stukgoedbedrijf of RoRo-bedrijf.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Na je opleiding

Als je deze opleiding gaat volgen, ga je één dag in de week naar school en werk je vier dagen bij een erkend leerbedrijf. Meer info vind je hier. Heb je na deze opleiding nog zin om verder te leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding Coördinator havenoperaties. Dit is een mbo-opleiding op niveau 4.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. 

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
9 september 2019
Mbo college:
mbo college Havens
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
diploma medewerker havenoperaties
vmbo-diploma (tl)

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl

  • STC Group