Logistiek medewerker - Logistiek

Logistiek medewerker STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

De Logistiek medewerker zorgt ervoor dat de juiste goederen van de opslagplaats in de vrachtwagen terechtkomen en andersom. Je zet goederen klaar en zorgt dat ze verzonden kunnen worden. Je brengt flink wat tijd door op een heftruck om orders te picken. Na het orderpicken controleer je de goederen op kwaliteit en kwantiteit. Verder help je de vrachtwagenchauffeur met de administratieve afwikkeling van de verzending. Ook heb je contact met de planner zodat hij / zij  op de hoogte is van de stand van zaken. Een baan die snelheid en precisie vereist en waarbij je het leuk moet vinden om de handen uit de mouwen te steken.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten om goed om te kunnen gaan met verschillende soorten producten en goederen. Daarnaast leer je omgaan met verschillende ‘interne transportmiddelen’ zoals de vorkheftruck en de pompwagen. Maar er is ook aandacht voor algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Burgerschap. Je krijgt les in Warehousetechnologie, VCA, Beroepshouding, Gevaarlijke Stoffen, Bederfelijke goederen en uiteraard logistiek.

Kies je voor de bbl-variant, dan ga je een dag in de week naar school en ben je de rest van de week aan het werk bij een leerbedrijf.


Goed om te weten

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Waar kun je aan de slag?

Met je diploma op zak kun je aan de slag bij een distributiebedrijf of een warehouse.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Na je opleiding

Wil je na deze opleiding verder leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding Logistiek teamleider. Dit is een mbo-opleiding op niveau 3.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.


Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies dan de juiste aanmeldlink hieronder:

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerweg:
bbl (mbo)
bol (mbo)
Duur:
1 jaar
Start:
9 september 2019
Mbo college:
mbo college Logistiek & Vervoer
Branche:
Logistiek
Opleidingseisen:
mbo-niveau 1 diploma
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbologistiek@stc-r.nl