Logistiek supervisor - Logistiek

Logistiek supervisor

Wereldberoep

Een logistiek supervisor werkt bijvoorbeeld op een commerciële import- of exportafdeling. Een logistiek supervisor is ook te vinden in een groot magazijn of distributiecentrum als leidinggevende. De kerntaken van een logistiek supervisor zijn het beheren en bewaken van het logistieke proces in een magazijn of distributiecentrum. Denk daarbij aan het plannen en het beheren van de voorraad. Je zorgt dat alle inkomende goederen op een efficiënte plek komen te staan en dat de juiste uitgaande goederen klaarstaan voor de vrachtwagenchauffeur. Je stuurt een team aan samen met de logistiek teamleider. Samen voeren jullie het personeelsbeleid uit en het bedrijfsbeleid. Soms komt het voor dat de lading stuk is. Je bent in staat om dit samen met een verzekeringsmaatschappij op te lossen.

Wereldopleiding

De opleiding tot logistiek supervisor bereidt je voor op een verantwoordelijke functie in de internationale handel- en transportwereld. Je kunt leiding gaan geven aan een team van logistieke teamleiders en logistieke medewerkers. Je krijgt tijdens je opleiding les in vakken als Nederlands, Engels, Duits, financiële administratie, logistiek en vervoersmodaliteiten. Ook krijg je onder andere deze vakken: Project logistiek, Marketing, Verkenning logistiek, Voorraadbeheer, Rekenen, Economie en Financiële administratie. Een deel van  je opleiding breng je door op de unieke Transportketensimualtor.

Goed om te weten

Een deel van je opleiding breng je door op de unieke transportketensimulator. Deze is door het Scheepvaart en Transport College ontwikkeld en leert je met welke schakels in de logistieke keten je allemaal te maken kunt gaan krijgen. We bieden deze opleiding alleen aan op onze locatie op de Soerweg in Rotterdam. Vanaf het schooljaar ’17-’18 verhuizen we deze opleiding naar de nieuwbouwlocatie op de Waalhaven Zuidzijde 16 in Rotterdam. Klik hier voor meer informatie.

Waar kun je aan de slag?

Na je opleiding kun je aan de slag bij een breed scala aan bedrijven zoals DHL of het warehouse van Wehkamp.

Na je opleiding

Heb je na het afronden van deze opleiding nog geen zin om te gaan werken? Dan kun je verder studeren op hbo-niveau. Dat kan onder andere bij de Rotterdam Mainport University.

Meer weten?

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact met ons op of bezoek een open dag of infodag. Voor diegenen die na het bezoeken van een open dag nog niet zeker weten of deze opleiding voor hen de juiste is, organiseren wij meeloopdagen. Daarvoor aanmelden kan eenvoudig door een e-mail naar ons toe te sturen.


Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Onderwijs- en examenregelement
In het OER Logistiek Supervisor 2016-2017 vind je meer informatie over de opleiding en toetsing/examinering. In het deelnemersstatuut staan de regels, rechten en plichten waarmee je te maken hebt als je een opleiding volgt bij het STC. Dit statuut hoort bij de onderwijsovereenkomst die je tekent voor je met een opleiding begint.

Studie in Cijfers
Het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfs-leven) onderzoekt de kansen op het vinden van een stageplek en een baan. In de bijsluiter kun je zien hoe deze opleiding beoordeeld wordt. Meer informatie over studie in cijfers kun je vinden op de website van het SBB.

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Sector:
Logistiek
Leerwegen:
BOL (mbo)
Privaat/Publiek
Bekostigd onderwijs
Duur:
3 jaar
Opleidingseisen:
vmbo-diploma (kl, gl, tl)
Interesses:
Leidinggeven

Anthony Fokkerweg 4

3088 GG Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbologistiek@stc-r.nl

  • STC-Group
  • STC-Group
  • STC-Group