Logistiek supervisor - Logistiek

Logistiek supervisor STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als logistiek supervisor werk je bijvoorbeeld op een commerciële import- of exportafdeling. Een logistiek supervisor is ook te vinden in een groot magazijn of distributiecentrum waar je als leidinggevende werkt. De kerntaken van een logistiek supervisor zijn het beheren en bewaken van het logistieke proces in een magazijn of distributiecentrum. Denk daarbij aan het plannen en het beheren van de voorraad. Je zorgt dat alle inkomende goederen op een efficiënte plek komen te staan en dat de juiste uitgaande goederen klaarstaan voor de vrachtwagenchauffeur. Je stuurt een team aan. Dit doe je met de logistiek teamleider. Soms komt het voor dat de lading stuk is. Je bent dan het eerste aanspreekpunt voor de verzekeringsmaatschappij.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding tot Logistiek supervisor bereidt je voor op een verantwoordelijke functie in de internationale wereld van transport en warehousing. Je geeft leiding aan een team van logistiek teamleiders en logistiek medewerkers. Je krijgt tijdens je opleiding les in vakken als Nederlands, Engels, Financiële administratie, Logistiek, VCA, Project logistiek, Marketing, Verkenning logistiek, Voorraadbeheer, Rekenen en Economie. Een deel van  je opleiding breng je door op de Transportketensimulator.

Goed om te weten
Klik hier voor meer informatie over kans op stageplaats en werk.

Waar kun je aan de slag?

Na je opleiding kun je aan de slag bij een breed scala aan bedrijven zoals DHL of het warehouse van Wehkamp.

Onderwijs- en examenregeling
In de OER bol Logistiek supervisor ’17-’18 vind je meer informatie over de opleiding en toetsing/examinering. In het deelnemersstatuut staan de regels, rechten en plichten waarmee je te maken hebt als je een opleiding volgt bij het STC mbo college. Dit statuut hoort bij de onderwijsovereenkomst die je tekent voor je met een opleiding begint.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten bol logistiek supervisor

Na je opleiding

Heb je na het afronden van deze opleiding nog geen zin om te gaan werken? Dan kun je verder studeren op hbo-niveau. Dat kan onder andere bij de Rotterdam Mainport University.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact met ons op of bezoek een open dag of infodag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
3 jaar
Mbo college:
mbo college Logistiek & Vervoer
Branche:
Logistiek
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbologistiek@stc-r.nl

  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group