Logistiek supervisor (niveau 4) - Logistiek en warehousing

Mbo-opleiding Logistiek supervisor | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als logistiek supervisor werk je bijvoorbeeld op een commerciële import- of exportafdeling. Een logistiek supervisor is ook te vinden in een groot magazijn of distributiecentrum waar je als leidinggevende werkt. De kerntaken van een logistiek supervisor zijn het beheren en bewaken van het logistieke proces in een magazijn of distributiecentrum. Denk daarbij aan het plannen en het beheren van de voorraad. Je zorgt dat alle inkomende goederen op een efficiënte plek komen te staan en dat de juiste uitgaande goederen klaarstaan voor de vrachtwagenchauffeur. Je stuurt een team aan. Dit doe je samen met de logistiek teamleider.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding tot Logistiek supervisor bereidt je voor op een verantwoordelijke functie in de internationale wereld van transport en warehousing. Je geeft leiding aan een team van logistiek teamleiders en logistiek medewerkers. Je krijgt tijdens je opleiding les in vakken als Nederlands, Engels, Financiële administratie, Logistiek, VCA, Project logistiek, Marketing, Communicatie en leidinggeven, Verkenning logistiek, Management Voorraadbeheer, Rekenen. Een deel van  je opleiding breng je door op de Transportketensimulator.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Uiteraard draait het op school vooral om wat je leert. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat je een leuke schooltijd hebt. Daarom organiseren we regelmatig excursies naar bedrijven en beurzen, (buitenlandse) studiereizen en sporttoernooien.

De opleiding Logistiek supervisor bieden we ook aan in een bbl-traject. Dit bbl-opleidingstraject is bijzonder geschikt als je al een aantal jaar werkt bij een logistiek bedrijf en naast je baan verder wil leren. Afhankelijk van je vooropleiding en werkplek duurt de opleiding twee tot drie jaar. Elke week heb je één schooldag, op donderdag van 13.30 tot 21.00 uur aan de Waalhaven Z.z. 16 in Rotterdam. Meer weten? Bekijk hier het opleidingsleaflet. 

Open dagen

Wil je meer weten over deze opleiding? Bezoek dan de open dag op 18 maart op de locatie Waalhaven Zuidzijde 16 in Rotterdam.

Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies dan de juiste aanmeldlink hieronder:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

mbo-opleiding logistiek supervisor | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerweg:
bol (mbo)
bbl (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
7 september 2020
Mbo college:
mbo college Logistiek & Vervoer
Branche:
Logistiek en warehousing
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
mbo-niveau 3 diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbologistiek@stc-r.nl