Air cargo specialist (niveau 4) - Luchtvaart

Luchtvrachtspecialist STC mbo college

Je toekomstig beroep

In de wereld van de air cargo specialist draait alles om de factor tijd en om klantgerichtheid. Het vervoer van producten door de lucht is namelijk kostbaar, de concurrentie is groot en de eisen van klanten zijn hoog. Als air cargo specialist zorg je ervoor dat de producten van jouw klant op het juiste tijdstip, op de juiste plaats zijn. Daarbij houd je rekening met de internationale weten regelgeving, kosten en vervoerstijden. Je voert verkoop- en onderhandelingsgesprekken met klanten en stelt offertes en contracten op. Je onderhoudt op klantvriendelijke en servicegerichte wijze contact met de opdrachtgever. Je handelt vragen en eventuele klachten af. Omdat Engels de voertaal is in de luchtvaart, spreek je deze taal goed. Als air cargo specialist opereer je in een internationale omgeving die 24/7 doorgaat. Je hebt daarom geen 9-tot-5-mentaliteit. Want als om twee uur ‘s nachts blijkt dat er iets fout is gegaan bij de luchtvaartmaatschappij, dan verwacht jouw klant dat je het zo snel mogelijk oplost. Je kunt na je opleiding aan de slag bij een luchtvaartmaatschappij, luchtvrachtexpediteur, vracht-afhandelbedrijf of import- / exportbedrijf. Met enige werkervaring kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie in de luchtvaartlogistiek. Je kunt er ook voor kiezen om na het afronden
van je opleiding verder te studeren aan het hbo.

Benieuwd of de opleiding Air cargo specialist iets voor jou is?

Bezoek onze open dag! Op donderdag 9 december kom je alles te weten over onze opleidingen van Logistiek en Vervoer. Kom jij ook langs?

Kun je niet komen? Elke 1e en 3e maandag van de maand staan we voor je klaar met STC Live.
Onze voorlichters beantwoorden jouw vragen over onze opleidingen.

Meer over STC Live

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens deze afwisselende opleiding leer je alles over transport via de lucht. Er is aandacht voor het opstellen van officiële documenten en vrachtbrieven. Daarnaast leer je plannen en administreren en hoe je douaneformaliteiten moet afwikkelen. Uiteraard is er tijdens de opleiding veel aandacht voor moderne talen als Nederlands, Engels en Duits en krijg je les in vakken zoals Douane, Economie, IATA Dangerous Goods, Luchtvaartlogistiek, Security Awareness en Topografie. Tijdens je opleiding loop je twee keer twintig weken stage. Dit doe je in het tweede en derde jaar van de opleiding.

Om je beeld bij de opleiding nog beter te kunnen vormen, hebben we in onze luchtvaartvideo ook de air cargo specialist meegenomen. Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Uiteraard draait het op school vooral om wat je leert. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat je een leuke schooltijd hebt. Daarom organiseren we regelmatig excursies naar bedrijven en beurzen, (buitenlandse) studiereizen en sporttoernooien.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Meld je aan voor de opleiding air cargo specialist:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding Luchtvrachtspecialist | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Logistiek & Vervoer
Branche:
Luchtvaart
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 42 90 266

E-mail: mboluchtvaart@stc-r.nl