Manager havenlogistiek - Havens

Je toekomstig beroep

Als manager havenlogistiek ben je het organisatorische middelpunt van een wereldwijde goederenstroom. Je werkt in een internationale omgeving bij een cargadoor, expediteur of stuwadoor. Je bent verantwoordelijk voor efficiënt verloop van het logistieke proces. Je werkt meestal op kantoor waar je verantwoordelijk bent voor de ladingadministratie. Je stelt offertes op en onderhandelt met bestaande en nieuwe klanten. Ook ben je verantwoordelijk voor een goede bedrijfsvoering. Als Manager havenlogistiek moet je nauwkeurig te werk gaan, zodat het goederenvervoer in een keer vlekkeloos verloopt en de goederen naar wens van de klant worden geleverd. Een uitdagende job voor iemand die nauwkeurig te werk gaat en het leuk vindt om te regelen en te organiseren.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens deze opleiding leer je alle ins en outs van de verschillende vormen van vervoer. Je leert alles over het transport van goederen via onder andere zeeschepen en officiële documenten hierbij horen (vrachtbrieven). Een deel van je opleiding breng je door op de Transportketensimulator. Tijdens je opleiding krijg je vakken als: Inkomende en uitgaande goederen, Commerciële afdeling, Container Control, Wilde vaart, Lijnvaart, Documentatie, Boeking/inside sales, Douane, Zee- en luchtvracht, Opslag en distributie, Havenlogistiek, Gevaarlijke Stoffen, Portbase, Softpak, Economie, Personeel en organisatie, Loopbaan en burgerschap, Nederlands, Duits en Engels.

Goed om te weten
Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Waar kun je aan de slag?

Na het afronden van je opleiding kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een expeditie- of cargadoorsbedrijf of een ander aan de haven gerelateerd bedrijf.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Na je opleiding

Heb je na het volgen van deze opleiding nog zin om door te leren? Dan kun je voor een hbo-opleiding bijvoorbeeld terecht bij de Rotterdam Mainport Institute.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
9 september 2019
Mbo college:
mbo college Havens
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl

  • STC Group