Manager havenlogistiek (niveau 4) - Havens

mbo-opleiding Manager havenlogistiek | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als manager havenlogistiek ben je het organisatorische middelpunt van een wereldwijde goederenstroom. Je werkt in een internationale omgeving bij een cargadoor, expediteur of stuwadoor. Je bent verantwoordelijk voor efficiënt verloop van het logistieke proces. Je werkt meestal op kantoor waar je verantwoordelijk bent voor de ladingadministratie. Je stelt offertes op en onderhandelt met bestaande en nieuwe klanten. Ook ben je verantwoordelijk voor een goede bedrijfsvoering. Als Manager havenlogistiek moet je nauwkeurig te werk gaan, zodat het goederenvervoer in een keer vlekkeloos verloopt en de goederen naar wens van de klant worden geleverd. Een uitdagende job voor iemand die nauwkeurig te werk gaat en het leuk vindt om te regelen en te organiseren.

Benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Volg een live voorlichting van het college Havens. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens deze opleiding leer je alle ins en outs van de verschillende vormen van vervoer. Je leert alles over het transport van goederen via onder andere zeeschepen en officiële documenten hierbij horen (vrachtbrieven). Een deel van je opleiding breng je door op de Transportketensimulator. Tijdens je opleiding krijg je vakken als: Inkomende en uitgaande goederen, Commerciële afdeling, Container Control, Wilde vaart, Lijnvaart, Documentatie, Boeking/inside sales, Douane, Zee- en luchtvracht, Opslag en distributie, Havenlogistiek, Gevaarlijke Stoffen, Portbase, Softpak, Economie, Personeel en organisatie, Loopbaan en burgerschap, Nederlands, Duits en Engels.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Veel van onze studenten blijven uiteindelijk werken bij het bedrijf waar ze stage hebben gelopen. Tijdens je opleiding ga je regelmatig op excursie naar een bedrijf, bezoekje een beurs, organiseren we een introductieweek havenlogistiek, excursies in binnen- en buitenland en zelfs een skivakantie.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via: 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder.

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding manager havenlogistiek | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Havens
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl