Manager transport en logistiek - Wegtransport

Manager transport en logistiek STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als manager transport en logistiek heb je een verantwoordelijke en afwisselende baan.  Je werkt bijvoorbeeld bij een vervoersbedrijf, transportonderneming of een logistiek bedrijf. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het regelen van praktische zaken rondom ontvangst, opslag en vervoer van goederen. Daarbij hoort het afstemmen van de voorraad op de behoefte (niet teveel en zeker niet te weinig) en het efficiënt inzetten van vrachtwagens. Je bent het aanspreekpunt voor planners, logistieke medewerkers en vrachtwagenchauffeurs. Ook heb je met het management contact over de logistieke processen. Je verdeelt taken onder je collega’s zodat alles efficiënt en goed wordt uitgevoerd. Kortom: een belangrijke en afwisselende taak voor een alleskunner.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding is net zo afwisselend als je toekomstige beroep. Je maakt kennis met diverse computerprogramma’s voor bijvoorbeeld routeplanning. Daarnaast word je ingewijd in de commerciële kanten van je vak en krijg  leer het in- en verkoopbeleid vorm te geven. Ook schrijf je tijdens de opleiding een ondernemingsplan. Om vrachtwagenchauffeurs aan te kunnen sturen, leer je van alles over vrachtbelading en veiligheid. Om goed te kunnen communiceren met klanten leer je Engels en Duits. Ook krijg je les in Rekenen, Transportbeheer, Voorraadsystemen, Douane, Routeplanning en Kostprijs berekenen.

De Favoriete Les van Elise
Elise volgt onze opleiding Manager Transport en Logistiek. In haar tweede jaar is zij geïnterviewd om jullie wat meer te laten zien van en te vertellen over haar favoriete les op het rooster: de Transportketensimulator. Lees het hele interview op Facebook.

STC Favoriete Les - mbo Manager Transport en Logistiek

Waarom zou je moeten kiezen voor deze opleiding?
“Zoek je een uitdagend beroep, dan zit je hier goed. Iedere dag is anders en elk transport is anders. Er kan zomaar iets gebeuren; file onderweg of een leverancier komt te laat. Dat mag jij dan oplossen!”

Goed om te weten
Klik hier voor meer informatie over kans op stageplaats en werk.

Waar kun je aan de slag?

Na je opleiding kun je aan de slag bij een wegtransportbedrijf of een op- en overslagbedrijf.

Onderwijs- en examenregeling
In de OER Manager transport en logistiek ’17-’18 vind je meer informatie over de opleiding en toetsing/examinering. In het deelnemersstatuut staan de regels, rechten en plichten waarmee je te maken hebt als je een opleiding volgt bij het STC mbo college. Dit statuut hoort bij de onderwijsovereenkomst die je tekent voor je met een opleiding begint.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten bol manager transport en logistiek

Na je opleiding

Heb je na deze opleiding nog zin om verder te leren? Dan kun je bijvoorbeeld een hbo-opleiding volgen bij de Rotterdam Mainport Institute.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Mbo college:
mbo college Logistiek & Vervoer
Branche:
Wegtransport
Opleidingseisen:
vmbo-diploma (kl, gl, tl)

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbowegtransport@stc-r.nl