Manager transport en logistiek (niveau 4) - Transport

Mbo-opleiding Manager transport en logistiek | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als manager transport en logistiek heb je een verantwoordelijke en afwisselende baan.  Je werkt bijvoorbeeld bij een vervoersbedrijf, transportonderneming of een logistiek bedrijf. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het regelen van praktische zaken rondom ontvangst, opslag en vervoer van goederen. Daarbij hoort het afstemmen van de voorraad op de behoefte (niet teveel en zeker niet te weinig) en het efficiënt inzetten van vrachtwagens. Je bent het aanspreekpunt voor planners, logistieke medewerkers en vrachtwagenchauffeurs. Ook heb je met het management contact over de logistieke processen. Je verdeelt taken onder je collega’s zodat alles efficiënt en goed wordt uitgevoerd. Kortom: een belangrijke en afwisselende taak voor een alleskunner.

Benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Volg een live voorlichting van het college Logistiek & Vervoer op dinsdagen tussen 15.30 en 16.30 uur. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Bekijk de opleidingspresentatie:

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding is net zo afwisselend als je toekomstige beroep. Je maakt kennis met diverse computerprogramma’s voor bijvoorbeeld routeplanning. Daarnaast word je ingewijd in de commerciële kanten van je vak en leer het in- en verkoopbeleid vorm te geven. Ook schrijf je tijdens de opleiding een ondernemingsplan. Om vrachtwagenchauffeurs aan te kunnen sturen, leer je van alles over vrachtbelading en veiligheid. Om goed te kunnen communiceren met klanten leer je Engels en Duits. Ook krijg je les in Rekenen, Transportbeheer, Voorraadsystemen, Douane, Routeplanning en Kostprijs berekenen.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te lezen

Studenten Louis en Remon vertellen over hun ervaring met de opleiding. Klik hier voor het interview.

Oud-student Elise werd in haar tweede jaar geïnterviewd over haar favoriete les op het rooster: de Transportketensimulator. Lees het hele interview op Facebook.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Registreer je dan via onderstaande button voor de online open dag op zaterdag 30 januari 2021. Kies bij registratie voor de locatie Waalhaven en voor het tijdvak Transport.

Daarnaast gaat de voorlichting van het STC mbo college gaat ook online door! Kijk wanneer het jou uitkomt, diverse video’s terug. Het is misschien iets anders dan je van ons gewend bent, maar ook online proberen wij jou een zo goed mogelijk beeld te geven van onze school, de opleiding, stage en toekomstig beroep.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding Manager Transport en logistiek | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
7 september 2020
Mbo college:
mbo college Logistiek & Vervoer
Branche:
Transport
Opleidingseisen:
mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma;
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbowegtransport@stc-r.nl