Maritiem Officier - Zeevaart

Maritiem Officier HBO-studenten

Vierjarige bachelor in het Nederlands

Maritiem Officier is een hbo-opleiding van de Rotterdam Mainport Institute die je optimaal voorbereidt op een avontuurlijk leven aan boord van een schip. Deze opleiding is een vierjarige Nederlandse bachelor te volgen in voltijd.

De opleiding leidt op tot één vaarbevoegdheid: stuurman of scheepswerktuigkundige. In de eerste twee jaar krijg je beide disciplines aangeboden, zo leg je een brede integrale basis. Na je stage maak je een keuze voor de vaarbevoegdheid stuurman (bovendeks) of scheepswerktuigkundige (onderdeks).Tijdens de opleiding doe je onder andere ervaring op door te varen in de zeevaartsimulator, zelf aan het roer van het opleidingschip te staan en het uitvoeren van opdrachten in de machinekamer.

Het beroep

Er zijn maar weinig beroepen die meer tot de verbeelding spreken dan die van Maritiem Officier. Als zeeman of natuurlijk zeevrouw de wereld zien, enige tijd weg van huis en een verantwoordelijke baan. Dat was al in de tijd van de zeilschepen. Op zee en in de havens bepalen ook nu de containerschepen, zware lading schepen, gastankers, kraanschepen en werkplatforms nog steeds het beeld.

 

Meer weten?
Op de website van Hogeschool Rotterdam vind je alle informatie over deze opleiding, klik hier door.
Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met de afdeling Studievoorlichting of bezoek een open dag.

Opleidingsniveau:
hbo
Leerwegen:
Voltijd (hbo)
Duur:
4 jaar
Branche:
Zeevaart
Opleidingseisen:
check de website van Hogeschool Rotterdam

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 794 77 00

E-mail: rmi-bedrijfsbureau@hr.nl

  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group