Maritiem officier alle schepen - Zeevaart

Maritiem officier alle schepen STC mbo college

Je toekomstig beroep

De maritiem officier alle schepen (oftewel Marof) werkt in een (inter)nationale omgeving en is een echte alleskunner. Je bent namelijk zowel stuurman als werktuigkundige. Als stuurman zijn je voornaamste en belangrijkste taken: navigeren, communiceren en zorgen voor de juiste belading van het schip. Op zee is je werkterrein de brug, terwijl je in de haven vaak aan dek werkt. Daar voer je taken uit als scheepswerktuigkundige. Als scheepswerktuigkundige zorg je voor alle ingewikkelde, technische installaties aan boord. Denk daarbij aan de hoofdmotoren in de machinekamer, de drinkwaterinstallaties en de installaties voor het opwekken van energie. Een afwisselende en uitdagende job voor iemand die van avontuur houdt!

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding bereidt je voor op zowel de taken van de stuurman als van de scheepswerktuigkundige. Na het behalen van je diploma krijg je beide vaarbevoegdheden. Tijdens je opleiding laten wij je zoveel mogelijk oefenen in de praktijk. Dit doe je op ons opleidingsschip. Voordat je daadwerkelijk de zee opgaat, oefen je op verschillende simulatoren zoals de brugsimulator. Omdat we je ook opleiden voor het scheepswerktuigkundige deel, breng je een deel van je tijd door in de machinekamer en in het lassen / bankwerkenlokaal. Tijdens je opleiding krijg je de volgende vakken: Voortstuwing, Hulpsystemen, Automatisering, Navigatie, Manoeuvreren, Cargo, Control, Natuurkunde en Wiskunde. 

Goed om te weten
Om aan de opleiding Maritiem officier te kunnen beginnen, moet je een medische keuring ondergaan. Keuringsartsen en verdere informatie vind je op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Voor diegenen die deze opleiding in Stellendam volgen geldt dat zij de eerste twee jaar voornamelijk les krijgen op de eigen locatie. Een enkele les vindt plaats in Rotterdam. De reiskosten voor reizen van en naar Rotterdam zijn voor rekening van de deelnemers. In het derde en vierde jaar vinden alle lessen voor Stellendam-deelnemers plaats in Rotterdam.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Waar kun je aan de slag?

Met dit diploma op zak kun je aan de slag op een groot aantal schepen zoals een cruiseschip, een containerschip, een coaster of een offshore schip.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten Rotterdam Maritiem officier alle schepen – bol 
Schoolkosten Zwolle Maritiem officier alle schepen – bol
Schoolkosten Katwijk aan Zee Maritiem officier alle schepen – bol
Schoolkosten Stellendam Maritiem officier alle schepen – bol

Na je opleiding

Heb je na het volgen van deze opleiding nog zin om door te leren? Dan kun je voor een hbo-opleiding bijvoorbeeld terecht bij de Rotterdam Mainport Institute.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies hieronder voor de aanmeldlink met de juiste locatie:

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
9 september 2019
Mbo college:
mbo college Maritiem & Techniek
Branche:
Zeevaart
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl