Maritiem officier alle schepen (niveau 4) - Zeevaart

Deeltijd zeevaart voor volwassenen

Je toekomstig beroep

De maritiem officier alle schepen (oftewel Marof) werkt in een (inter)nationale omgeving en is een echte alleskunner. Je bent namelijk zowel stuurman als werktuigkundige. Als stuurman zijn je voornaamste en belangrijkste taken navigeren, communiceren en zorgen voor de juiste belading van het schip. Op zee is je werkterrein de brug, terwijl je in de haven vaak aan dek werkt. Daar voer je taken uit als scheepswerktuigkundige. Als scheepswerktuigkundige zorg je voor alle ingewikkelde, technische installaties aan boord. Denk daarbij aan de hoofdmotoren in de machinekamer, de drinkwaterinstallaties en de installaties voor het opwekken van energie. Een afwisselende en uitdagende job voor iemand die van avontuur houdt!

Benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Volg een live voorlichting van het college Maritiem & Techniek. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding bereidt je voor op zowel de taken van de stuurman als van de scheepswerktuigkundige. Na het behalen van je diploma krijg je beide vaarbevoegdheden. Tijdens je opleiding laten wij je zoveel mogelijk oefenen in de praktijk. Dit doe je tijdens de vaarweek op ons opleidingsschip en tijdens je stages. Voordat je daadwerkelijk de zee opgaat, oefen je op verschillende simulatoren zoals de brugsimulator. Omdat we je ook opleiden voor het scheepswerktuigkundige deel, breng je een deel van je tijd door in de machinekamer, het lassen / bankwerkenlokaal en het NauTech. Omdat theorie ook belangrijk is, krijg je tijdens je opleiding vakken als Voortstuwing, Hulpsystemen, Automatisering, Navigatie, Manoeuvreren, Cargo, Control, Natuurkunde en Wiskunde. En met dit diploma op zak kun je aan de slag op een groot aantal schepen zoals een cruiseschip, een containerschip, een coaster of een offshore schip.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Als je op het STC mbo college de opleiding Stuurman / werktuigkundige kleine schepen volgt, krijg je les van ervaren vakdocenten. Zij hebben allemaal gewerkt aan boord van een schip en daardoor weten zij uit eigen ervaring hoe het is om in de maritieme wereld te werken. Heb je na het volgen van deze opleiding nog zin om door te leren? Dan kun je voor een hbo-opleiding bijvoorbeeld terecht bij de Rotterdam Mainport Institute.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 448 63 88.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie direct aanmelden? Klik dan op de juiste button hieronder. Let op: de officiële naam van deze opleiding is veranderd naar Maritiem officier alle schepen nautisch, koopvaardij.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding Maritiem officier / Marof | STC mbo college

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Maritiem & Techniek
Branche:
Zeevaart
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma;

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl