Maritiem waterbouwer / scheepswerktuigkundige (niveau 4) - Waterbouw

Mbo-opleiding Maritiem waterbouwer / scheepswerktuigkundige | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als maritiem waterbouwer / scheepswerktuigkundige waterbouw werk je bij een offshore-/baggerbedrijf. Je bent zowel boven- als benedendeks actief. Je belangrijkste taak is het in bedrijf stellen en houden van alle installaties aan boord. Dit zijn installaties voor de voortstuwing, baggerinstallaties, de pompkamer en de hulpapparatuur. Het is aan jou om er voor te zorgen dat alle toegewezen materiaal in operationele topconditie is. Daarmee draag jij bij aan een optimaal productieproces. Na het afronden van je opleiding en de nodige vaartijd op zak, kun je als scheepswerktuigkundige aan de slag op de grootste, zelfvarende, sleephopperzuigers, snijkopzuigers of andere zeeschepen, in binnen- of buitenland.

Benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Volg een live voorlichting van het college Maritiem & Techniek. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens je opleiding is er veel aandacht voor waterbouw en het baggerproces en diverse scheepswerktuigkundige onderwerpen. Denk daarbij aan onderwerpen zoals voortstuwingssystemen, werkplaatstechniek, machinekamer en elektrische installaties. Een deel van je schooltijd breng je door op onze machinekamer- en baggersimulatoren en in ons eigen, echte machinekamerpracticum. Tijdens het eerste leerjaar leer je alles over Navigatie, Zeemanschap, Stabiliteit en andere aanverwante vakken zoals Cargo & Control. Daarnaast leer je tijdens je opleiding alles over baggerpompen, grond- en vloeistofmechanica, voortstuwing, hulpsystemen, offshore en automatisering.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Als je op het STC mbo college de opleiding Maritiem waterbouwer volgt, krijg je les van ervaren vakdocenten. Zij hebben allemaal gewerkt aan boord van een schip en daardoor weten zij uit eigen ervaring hoe het is om in de maritieme wereld te werken.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan de laatste informatiemiddag van dit schooljaar op 2 juni.

Daarnaast gaat de voorlichting van het STC mbo college online door! Kijk wanneer het jou uitkomt, diverse video’s terug. Het is misschien iets anders dan je van ons gewend bent, maar ook online proberen wij jou een zo goed mogelijk beeld te geven van onze school, de opleiding, stage en toekomstig beroep.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 448 61 51.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding Maritiem waterbouwer / scheepswerktuigkundige waterbouw | STC mbo college Rotterdam

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Maritiem & Techniek
Branche:
Waterbouw
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma;

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl