Maritiem waterbouwer / stuurman (niveau 4) - Waterbouw

Mbo-opleiding Maritiem waterbouwer / stuurman waterbouw | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als Stuurman waterbouw werk je in de waterbouwsector of bij een offshore-/baggerbedrijf. Tijdens het baggeren ben jij aan het werk of op de brug van bijvoorbeeld een sleephopperzuiger, een snijkopzuiger of een ander zeeschip. Je voert  controles en reparaties uit aan dek en houdt je bezig met navigeren en communiceren op de brug. Je werkt veel met computers, plaatsbepalingssystemen en andere ingewikkelde systemen die je helpen bij het manoeuvreren van een werktuig. Je gaat aan het werk op zelfvarend en stationair materieel en uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor de navigatie en het baggerproces. Dat kan bij baggerbedrijven in binnen- en buitenland.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens je opleiding leer je alles over het waterbouw- en baggerproces. Je krijgt daarom onder andere les in vakken als Zeemanschap, Navigatie, Reisvoorbereiding, Meteorologie en  Maritieme communicatie. Een deel van je schooltijd breng je door op onze baggersimulatoren en brugsimulatoren. Hier leer je in een veilige omgeving omgaan met het baggerproces, de radar en manoeuvreren. In het eerste leerjaar krijg je ook les in techniek in het lassen/bankwerken lokaal en de machinekamer.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Als je op het STC mbo college de opleiding Maritiem waterbouwer volgt, krijg je les van ervaren vakdocenten. Zij hebben allemaal gewerkt aan boord van een schip en daardoor weten zij uit eigen ervaring hoe het is om in de maritieme wereld te werken.

Open dagen

Wil je meer weten over deze opleiding? Bezoek dan de open dag op 19 februari op de locatie Lloydstraat 300 in Rotterdam.

Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 448 61 51.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht.

Mbo-opleiding Maritiem waterbouwer / stuurman waterbouw | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
7 september 2020
Mbo college:
mbo college Maritiem & Techniek
Branche:
Waterbouw
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
mbo-niveau 3 diploma

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl