Maritieme Techniek - Scheepsbouw / maritieme techniek

HBO-opleiding Maritieme Techniek RMU Rotterdam

Vierjarige Bachelor in het Nederlands

Heb je interesse in het ontwerpen en construeren van schepen? En zie je jouw carrière bij een scheepswerf al voor je? Volg dan de opleiding Maritieme Techniek. De Nederlandse scheepswerven behoren tot de wereldtop. Al eeuwenlang hebben we hier vakkennis in huis en ook nu is Nederland een toonaangevende scheepsbouwnatie. Er worden in Nederland veel verschillende schepen ontworpen en gebouwd. Ook wereldwijd worden Nederlandse kennis en vaardigheden ingezet ten behoeve van de internationale scheepsbouw.

In de opleiding Maritieme Techniek (voorheen Scheepsbouwkunde) worden de waardevolle eeuwenoude tradities van de scheepsbouw gecombineerd met de meeste moderne technieken. Dit alles om schepen te ontwerpen en te bouwen die voldoen aan eisen van de nabije toekomst: veilig, duurzaam en kostenefficiënt.

Het beroep

Maritiem ingenieurs houden zich bezig met het ontwerpen en construeren van schepen. Functies die je kunt uitoefenen zijn tekenaar, ontwerper, calculator of constructeur. Je kunt bijvoorbeeld ook aan de slag in adviesfuncties of het management van scheepswerven en in research & developmentprojecten. Ook bij rederijen en in de toeleveringsindustrie zie je vele scheepsbouwkundigen terug.

Meer weten?
Op de website van Hogeschool Rotterdam vind je alle informatie over deze opleiding, klik hier door.
Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met de afdeling Studievoorlichting of bezoek een open dag.

Opleidingsniveau:
hbo
Leerwegen:
Voltijd (hbo)
Duur:
4 jaar
Branche:
Scheepsbouw / maritieme techniek
Opleidingseisen:
check de website van Hogeschool Rotterdam

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 794 77 00

E-mail: rmi-bedrijfsbureau@hr.nl

  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group