Medewerker havenoperaties (niveau 2) - Havens

mbo-opleiding medewerker havenoperaties | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als medewerker havenoperaties werk je bij een bulk-, containeroverslag-, roro- of stukgoedbedrijf in de haven. Je bent vooral bezig met het veilig laden en lossen van (zee)schepen, vrachtwagens of goederentreinen. Je wisselt dit af met het goed vastzetten van lading zodat deze veilig vervoerd kan worden. Je bent een echte probleemoplosser. Je bent je voortdurend bewust van het belang van veilig werken, hebt een afwisselde job en vindt het niet erg om je handen uit de mouwen te steken. Tijdens en na je opleiding ga je aan de slag bij een havenbedrijf, distributiecentrum of een inlandterminal.

Benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Volg een live voorlichting van het college Havens. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Je opleiding en vakkenpakket

Op school krijg je verschillende theorievakken zoals Nederlands, Engels, Veiligheid, Gevaarlijke stoffen, Ladingadministratie, Vorkheftruck (theorie en praktijk), Haventechniek, Rekenen, Havenkennis en stukgoed, Bulkgoed en Container op- en overslag, Breakbulk, Warehousing en Container op en overslag. De praktijkopdrachten maak je in je leerbedrijf. Je krijgt daarbij hulp van de begeleider van het leerbedrijf. Je haalt tijdens je opleiding ook gelijk je vorkheftruck-certificaat.

 

Leuk om te weten

Als je deze opleiding gaat volgen, ga je één dag in de week naar school en werk je vier dagen bij een erkend leerbedrijf. Heb je na deze opleiding nog zin om verder te leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding Gevorderd medewerker havenoperaties. Dit is een mbo-opleiding op niveau 3.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Vraag dan een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder.

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Ben je 18 jaar of ouder, start of volg je een bbl-opleiding en betaalt jouw werkgever of een andere instantie voor jou het wettelijk verschuldigde cursusgeld? Vul dan deze machtiging samen met het bedrijf/instantie in. De ingevulde machtiging dien je voor aanvang schooljaar naar ons op te sturen.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

 

Mbo-opleiding medewerker havenoperaties | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Havens
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
mbo-niveau 1 diploma;
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl