Operationeel technicus (niveau 3) - Procesindustrie

Mbo-opleiding Operationeel techicus | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Kies je voor de opleiding Operationeel technicus, dan kun je twee kanten op: procestechniek of maintenance. Kies je voor de maintenance kant dan kun je aan de slag als eerste monteur op minder complexe installaties. Je verricht werkzaamheden op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouw, instrumentatie en ander specifiek technisch onderhoud. Vind je het interessanter om het proces te bedienen en bewaken? Dan kies je voor procestechniek. Als procesoperator bewaak je het proces van technische systemen vanuit de controlekamer en zorg je voor de kwaliteit en veiligheid. Daarnaast help je bij de installatie van nieuwe systemen en het in bedrijf stellen ervan. Soms voer je kleine onderhoudswerkzaamheden uit zoals het smeren, reinigen en vervangen van onderdelen.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens deze driejarige opleiding krijg je een afwisselend pakket aan technische en exacte vakken zoals Rekenvaardigheid, Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde, Elektrotechniek en Procestechniek, Werkplaatstechniek en Proces-beheersing, Hulpsystemen, Technisch tekenen, Stoominstallaties, Veiligheid, milieu en kwaliteit, VCA, Processimulatie en Rotating & Mechanical. Daarnaast krijg je ook een aantal algemene vakken zoals Nederlands en Engels.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Veel van onze studenten blijven uiteindelijk werken bij het bedrijf waar ze stage hebben gelopen. Tijdens je opleiding ga je regelmatig op excursie naar een bedrijf of bezoek je een beurs.

Open dagen

Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 0181 – 41 27 99.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies hieronder voor de aanmeldlink met de juiste locatie:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Mbo-opleiding Operationeel technicus | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
7 september 2020
Mbo college:
mbo college Procestechniek & Maintenance
Branche:
Procesindustrie
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
mbo-niveau 2 diploma

Kerkhoekstraat 1

3232 AE Brielle

Telefoon: 0181 - 412 799

E-mail: mboprocesindustrie@stc-r.nl