Planner - Wegtransport

Planner wegtransport STC Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als planner ben je verantwoordelijk voor het inplannen van het transport. Je stelt ritten en routes samen aan de hand van transportopdrachten. Je houdt rekening met het soort lading, het tijdstip van laden en lossen en de meest optimale route. Zijn je chauffeurs eenmaal onderweg, dan heb je regelmatig contact met hen. Je bent namelijk hun eerste aanspreekpunt als er onderweg problemen zijn en helpt bij het oplossen van die problemen. Als een transportopdracht is afgerond, kijk je hoe deze verlopen is en waar het beter kan. Je bespreekt de verbeterpunten met de collega’s en chauffeurs in jouw team zodat de volgende transportopdrachten nog efficiënter worden uitgevoerd. Als planner kun je werken bij een transportbedrijf, verhuisbedrijf of logistieke dienstverlener.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding Planner wegtransport is een veelzijdige bbl-opleiding. Bij je werkgever leer je in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Op school leren we je alles over inhoudelijke vakken als Operationeel leidinggeven, Kostprijsberekening, Vrachtbehandeling en Geldende wet- en regelgeving. Ook is er aandacht voor talen als Duits en Engels.

Je gaat een middag en een avond in de week naar school. De rest van de week aan het werk bij een leerbedrijf.

Goed om te weten
Klik hier voor meer informatie over kans op de stageplaats en werk.

Waar kun je aan de slag?

Tijdens je opleiding ben je al aan het werk bij een transportbedrijf. Na je opleiding kun je aan de slag als planner of kun je doorgroeien naar de functie van hoofd planning.

Onderwijs- en examenregeling
In het deelnemersstatuut staan de regels, rechten en plichten waarmee je te maken hebt als je een opleiding volgt bij het STC mbo college. Dit statuut hoort bij de onderwijsovereenkomst die je tekent voor je met een opleiding begint.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten bbl planner

Na je opleiding

Heb je na deze opleiding de smaak te pakken? Dan kun je bijvoorbeeld verder leren voor Manager transport en logistiek. Dit is een mbo niveau 4 opleiding.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Mbo college:
mbo college Logistiek & Vervoer
Branche:
Wegtransport
Opleidingseisen:
diploma chauffeur goederenvervoer
havo-diploma
mbo-niveau 2 diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbowegtransport@stc-r.nl