Schipper machinist beperkt werkgebied - Zeevaart

Schipper machinist beperkt werkgebied

Wereldberoep

Als Schipper machinist beperkt werkgebied werk je op een schip dat dienst doet in de offshore of supply, bij de kustwacht, loodsdiensten of havendiensten. Dat kan in Nederland, maar ook in het buitenland. Je loopt wacht en houdt je bezig met navigatie. Je hebt een belangrijke taak bij de belading van het schip en verhelpt eenvoudige technische storingen. Je werkt in een team van andere opvarende, scheepsteams, externe bedrijven en organisaties voor een optimale bedrijfsvoering. Je draagt zorg voor de goederen die vervoert worden en voor een juiste belading van het schip. Als schipper machinist beperkt werkgebied werk je in onregelmatige diensten en kan het voorkomen dat je continue aan boord van een schip aanwezig bent.

Wereldopleiding

De opleiding bereidt je voor op een veelzijdige functie. De opleiding is tevens een uitstekende basis voor de vervolgopleiding stuurman / werktuigkundige kleine schepen.

De opleiding bereidt je voor op zowel de taken van de stuurman als van de scheepswerktuigkundige. Na het behalen van je diploma krijg je beide vaarbevoegdheden. Tijdens je opleiding laten wij je zoveel mogelijk oefenen in de praktijk. Dit doe je op ons opleidingsschip. Voordat je daadwerkelijk de zee opgaat, oefen je op verschillende simulatoren zoals de brugsimulator en de machinekamersimulator. Omdat we je ook opleiden voor het scheepswerktuigkundige deel, breng je een deel van je tijd door in de machinekamer en in het lassen / bankwerkenlokaal. Tijdens je opleiding krijg je les in de volgende vakken: Voortstuwing, Hulpsystemen, Machinekamer, Automatisering, Navigatie, Manoeuvreren, Wiskunde, Natuurkunde, Cargo en Control. Om goed te kunnen communiceren met bemanningsleden leer je ook Engels.

Goed om te weten

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen, moet je een medische keuring ondergaan. Keuringsartsen en verdere informatie vind je op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Waar kan je aan de slag

Na je opleiding kun je terecht op diverse soorten schepen in binnen- en buitenland.

Na je opleiding

Heb je na je opleiding nog zin om verder te leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding stuurman / werktuigkundige kleine schepen.

Meer weten?

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Heb je na het bijwonen van een open dag nog twijfels over de opleiding? Dan kun je je via e-mail aanmelden voor een meeloopdag.

Onderwijs- en Examenreglement
In het OER ’16-’17 Schipper Machinist Beperkt Werkgebied vind je alle relevante informatie over de opleiding en toetsing/examinering. In het deelnemersstatuut staan de regels, rechten en plichten waarmee je te maken hebt als je een opleiding volgt bij het STC. Dit statuut hoort bij de onderwijsovereenkomst die je tekent voor je met een opleiding begint.

Studie in Cijfers
Het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfs-leven) onderzoekt de kansen op het vinden van een stageplek en een baan. In de bijsluiter kun je zien hoe deze opleiding beoordeeld wordt. Meer informatie over studie in cijfers kun je vinden op de website van het SBB.

Opleidingsniveau:
MBO niveau 2
Sector:
Zeevaart
Leerwegen:
BOL (MBO)
Privaat/Publiek
Bekostigd onderwijs
Duur:
2 jaar
Opleidingseisen:
VMBO-diploma
Interesses:
Een avontuurlijke baan
Iets met techniek
Varen

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 389

E-mail: mbozeevaart@stc-r.nl