Schipper machinist beperkt werkgebied - Zeevaart

Schipper machinist beperkt werkgebied STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als Schipper machinist beperkt werkgebied werk je op een schip dat dienst doet in de offshore of supply, bij de kustwacht, loodsdiensten of havendiensten. Dat kan in Nederland, maar ook in het buitenland. Je loopt wacht en houdt je bezig met navigatie. Je hebt een belangrijke taak bij de belading van het schip en verhelpt eenvoudige technische storingen. Je werkt in een team van andere opvarende, scheepsteams, externe bedrijven en organisaties aan een optimale bedrijfsvoering. Je draagt zorg voor de goederen die vervoerd worden en voor een juiste belading van het schip. Je werkt in onregelmatige diensten en het kan voorkomen dat je continu aan boord van een schip aanwezig bent.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding bereidt je voor op een veelzijdige functie. De opleiding is tevens een uitstekende basis voor de vervolgopleiding Stuurman / werktuigkundige kleine schepen.

Tijdens de opleiding leer je zowel de taken van de stuurman als van de scheepswerktuigkundige. Na het behalen van je diploma krijg je beide vaarbevoegdheden. Daarnaast laten wij je zoveel mogelijk oefenen in de praktijk. Dit doe je op ons opleidingsschip.

Voordat je daadwerkelijk de zee opgaat, oefen je op verschillende simulatoren zoals de brugsimulator en de machinekamersimulator. Omdat we je ook opleiden voor het scheepswerktuigkundige deel, breng je een deel van je tijd door in de machinekamer en in het lassen / bankwerkenlokaal. Tijdens je opleiding krijg je les in de volgende vakken: Voortstuwing, Hulpsystemen, Machinekamer, Automatisering, Navigatie, Manoeuvreren, Wiskunde, Natuurkunde, Cargo en Control. Om goed te kunnen communiceren met bemanningsleden leer je ook Engels

Goed om te weten
Om aan deze opleiding te kunnen beginnen, moet je een medische keuring ondergaan. Keuringsartsen en verdere informatie vind je op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Klik hier voor meer informatie over kans op stageplaats en werk.

 

Waar kun je aan de slag?

Na je opleiding kun je terecht op diverse soorten schepen in binnen- en buitenland.

Onderwijs- en Examenregeling
In de OER Schipper machinist beperkt werkgebied ’16-’17 / OER Schipper machinist beperkt werkgebied ’17-’18. vind je alle relevante informatie over de opleiding en toetsing/examinering. In het deelnemersstatuut staan de regels, rechten en plichten waarmee je te maken hebt als je een opleiding volgt bij het STC mbo college. Dit statuut hoort bij de onderwijsovereenkomst die je tekent voor je met een opleiding begint.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Rotterdam – bol
Zwolle – bol
Katwijk aan Zee – bol
Stellendam – bol

Na je opleiding

Heb je na je opleiding nog zin om verder te leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding Stuurman / werktuigkundige kleine schepen.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

 

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Sector:
Zeevaart
Leerwegen:
bol (mbo)
Privaat/Publiek
Bekostigd onderwijs
Duur:
2 jaar
Opleidingseisen:
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
mbo-niveau 1 diploma
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
Interesses:
Een avontuurlijke baan
Iets met techniek
Varen

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: pr@stc-r.nl