Schipper machinist beperkt werkgebied - Zeevaart

Schipper machinist beperkt werkgebied STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als schipper machinist beperkt werkgebied werk je op een schip dat dienst doet in de offshore, bij de kustwacht, een loodsdienst of havendienst. Dat kan in Nederland, maar ook in het buitenland. Je loopt wacht, houdt je bezig met navigatie en verhelpt eenvoudige technische storingen. Je werkt in onregelmatige diensten en het kan voorkomen dat je continu aan boord van het schip bent.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding bereidt je voor op een veelzijdige functie. De opleiding is tevens een uitstekende basis voor de vervolgopleiding Stuurman / werktuigkundige kleine schepen.

Tijdens de opleiding leer je zowel de taken van de stuurman als van de scheepswerktuigkundige. Na het behalen van je diploma krijg je beide vaarbevoegdheden. Tijdens je opleiding laten wij je zoveel mogelijk oefenen in de praktijk. Dit doe je tijdens de vaarweek op ons opleidingsschip en tijdens je stageperiode.

Voordat je daadwerkelijk de zee opgaat, oefen je op verschillende simulatoren zoals de brugsimulator en de machinekamersimulator. Ook breng je een deel van je tijd door in het lassen / bankwerkenlokaal en de machinekamer. Tijdens je opleiding krijg je les in de volgende vakken: Voortstuwing, Hulpsystemen, Machinekamer, Automatisering, Navigatie, Manoeuvreren, Wiskunde, Natuurkunde, Cargo en Control. Om goed te kunnen communiceren met bemanningsleden leer je ook Engels

Goed om te weten
Om aan deze opleiding te kunnen beginnen, moet je een medische keuring ondergaan. Keuringsartsen en verdere informatie vind je op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Klik hier voor meer informatie over kans op stageplaats en werk.

 

Waar kun je aan de slag?

Na je opleiding kun je terecht op diverse soorten schepen in binnen- en buitenland.

Onderwijs- en Examenregeling
In de OER Schipper machinist beperkt werkgebied ’17-’18. vind je alle relevante informatie over de opleiding en toetsing/examinering. In het deelnemersstatuut staan de regels, rechten en plichten waarmee je te maken hebt als je een opleiding volgt bij het STC mbo college. Dit statuut hoort bij de onderwijsovereenkomst die je tekent voor je met een opleiding begint.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten Rotterdam bol schipper machinist beperkt werkgebied
Schoolkosten Zwolle bol schipper machinist beperkt werkgebied
Schoolkosten Katwijk aan Zee bol schipper machinist beperkt werkgebied
Schoolkosten Stellendam bol schipper machinist beperkt werkgebied

Na je opleiding

Heb je na je opleiding nog zin om verder te leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding Stuurman / werktuigkundige kleine schepen.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

 

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
2 jaar
Mbo college:
mbo college Maritiem & Techniek
Branche:
Zeevaart
Opleidingseisen:
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
mbo-niveau 1 diploma
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: pr@stc-r.nl