Stuurman kleine vissersschepen (niveau 3) - Visserij

Mbo-opleiding Stuurman werktuigkundige vissersschepen SW5 | STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als Stuurman kleine vissersschepen werk je op een trawler of kotter van maximaal 60 meter lengte. Afhankelijk van het soort schip, blijf je in de Nederlandse wateren of ga je verder van huis. Je werkt als stuurman. Je houdt je bezig met navigatie en communicatie. Je loopt wacht op de brug en controleert of het schip de juiste koers vaart. Een avontuurlijke baan die dichtbij de natuur staat.

Je opleiding en vakkenpakket

Bij ons op school leer je navigeren zodat je op een veilige en economische wijze naar de visgronden kunt stomen. Maar er is vooral aandacht voor alles wat met het vissen te maken heeft. Je leert netten boeten en repareren en scholen vis opsporen met behulp van de apparatuur aan boord. Ook leer je hoe je op verantwoorde wijze vis moet vangen en verwerken. Tijdens je opleiding krijg je les in onder andere Navigatie, Meteo, Instrumenten, Elektrotechniek, Voortstuwing, Vismethoden, Visserijkunde, Visverwerken en Netten berekenen. Een deel van je opleiding breng je door op de unieke visserijsimulator en in het boetlokaal.

Eerste twee jaar
Na het basisdeel Maritieme officier kleine schepen (niveau 3), kun je kiezen voor de specialisatie Visserij. Met deze specialisatie kun je aan de slag op verschillende kotters en trawlers.

 

Leuk om te weten

Wil je na je opleiding verder leren? Dan kun je met dit diploma doorstromen naar de opleiding Stuurman alle vissersschepen (niveau 4)

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met onze locaties Stellendam (0187 – 49 19 68) of Katwijk (071 – 401 32 98).

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button met de juiste locatie. Let op: de officiële naam van deze opleiding is Maritiem officier kleine schepen.

Katwijk

Stellendam

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

 

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Maritiem & Techniek
Branche:
Visserij
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
mbo-niveau 2 diploma;

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl