Stuurman waterbouw (niveau 4) - Waterbouw

Mbo-opleiding Maritiem waterbouwer / stuurman waterbouw | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

De Waterbouw is een moderne, snelle en internationale sector. Je kunt gaan werken bij een offshore of baggerbedrijf. Of wat dacht je van stuurman op de brug? Dankzij jou verloopt een baggerproject of waterbouwproject op rolletjes. Omdat je binnen deze specialisatie je vaarbevoegdheid Maritiem officier alle schepen haalt, kun je op alle zeeschepen varen en dus alle kanten op!

Benieuwd of de opleiding Stuurman waterbouw iets voor jou is?

Bezoek onze open dag! Op zaterdag 11 december kom je alles te weten over onze opleidingen van Scheepvaart. Kom jij ook langs?

Kun je niet komen? Elke 1e en 3e maandag van de maand staan we voor je klaar met STC Live.
Onze voorlichters beantwoorden jouw vragen over onze opleidingen.

Meer over STC Live

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens je opleiding leer je alles over het waterbouw- en baggerproces. Je krijgt daarom onder andere les in vakken als Zeemanschap, Navigatie, Reisvoorbereiding, Meteorologie en  Maritieme communicatie. Een deel van je schooltijd breng je door op onze baggersimulatoren en brugsimulatoren. Hier leer je in een veilige omgeving omgaan met het baggerproces, de radar en manoeuvreren.

Eerste en tweede jaar
Als je kiest voor een opleiding waterbouw krijg je de eerste twee jaar een gezamenlijk basisdeel Maritiem officier alle schepen. Je krijgt hier veel verschillende vaardigheden en je maakt kennis met de andere specialisaties. Na het basisdeel heb je een goede ondergrond om voor de specialisatie Nautische waterbouw te kiezen.

 

Leuk om te weten

Als je op het STC mbo college de opleiding Maritiem officier alle schepen volgt, krijg je les van ervaren vakdocenten. Zij hebben allemaal aan boord van een schip gewerkt: ze weten dus uit eigen ervaring hoe het is om in de maritieme wereld te werken.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie direct aanmelden? De officiële naam van deze opleiding is Maritiem officier alle schepen (niveau 4):

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding Maritiem waterbouwer / stuurman waterbouw | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Maritiem & Techniek
Branche:
Waterbouw
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma;

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl