Visserij officier alle vissersschepen S4 (niveau 4) - Zeevisvaart

Mbo-opleiding Visserij officier alle vissersschepen S4 | STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als Visserij officier alle vissersschepen S4 werk je als stuurman op een trawler of kotter. Afhankelijk van het soort schip, blijf je in de Nederlandse wateren of ga je verder van huis. Als stuurman loop je wacht op de brug en controleer je continue of het schip de juiste koers vaart. Je houdt je bezig met navigatie en communicatie. Met dit diploma en de nodige vaartijd (die je in de praktijk opdoet) heb je een wereldwijde vaarbevoegdheid op alle categorieën vissersschepen, bijvoorbeeld internationaal opererende hektrawlers.

Benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Volg een live voorlichting van het college Maritiem & Techniek. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Je opleiding en vakkenpakket

Bij ons op school leer je navigeren zodat je op een veilige en economische wijze naar de visgronden kunt stomen. Maar er is vooral aandacht voor alles wat met het vissen te maken heeft. Je leert netten boeten en repareren en scholen vis opsporen met behulp van de apparatuur aan boord. Ook leer je hoe je op verantwoorde wijze vis moet vangen en verwerken. Tijdens je opleiding krijg je les in onder andere Navigatie, Meteo, Instrumenten, Theorie visserijkunde en Voortstuwing. Een deel van je opleiding breng je door op de Visserijsimulator en in het boetlokaal.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Goed om te weten

Deze opleiding wordt alleen aangeboden op onze locatie Katwijk aan Zee.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je na de online voorlichting nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuze-adviesgesprek aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder. Let op: de officiële naam van deze opleiding is veranderd naar Maritiem officier alle schepen nautisch, visserij.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande link voor het overzicht.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding Visserijofficier alle vissersschepen S4 | STC mbo college

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
30 augustus 2021
Mbo college:
mbo college Maritiem & Techniek
Branche:
Zeevisvaart
Locatie(s):
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma;

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl