Visserij officier kleine vissersschepen - Zeevisvaart

Visserij officier kleine schepen

Je toekomstige beroep

Als visserij officier kleine schepen werk je op een trawler of kotter van maximaal 60 meter lengte. Afhankelijk van het soort schip, blijf je in de Nederlandse wateren of ga je verder van huis. Je werkt als stuurman en als scheepswerktuigkundige. Als stuurman loop je wacht op de brug en controleer je continue of het schip de juiste koers vaart. Je houdt je bezig met navigatie en communicatie. Als werktuigkundige help je mee bij het binnenhalen van de vis. Als de vis is binnengehaald help je deze ook te verwerken. Verder zorg je voor het onderhoud van de installaties aan boord. Een avontuurlijke baan die dichtbij de natuur staat.

Je opleiding en vakkenpakket

Bij ons op school leer je navigeren zodat je op een veilige en economische wijze naar de visgronden kunt stomen. Daarnaast leer je hoe het technisch onderhoud aan boord moet uitvoeren zodat je alle mogelijke storingen aan boord kunt verhelpen. Maar er is vooral aandacht voor alles wat met het vissen te maken heeft. Je leert netten boeten en repareren en scholen vis opsporen met behulp van de apparatuur aan boord. Ook leer je hoe je op verantwoorde wijze vis moet vangen en verwerken. Tijdens je opleiding krijg je les in onder andere de volgende vakken: Navigatie, Meteo, Instrumenten, Elektrotechniek, Voortstuwing en Machinekamer. Een deel van je opleiding breng je door op de unieke visserijsimulator en in het boetlokaal.

Goed om te weten
We bieden deze opleiding aan op onze locaties in Katwijk en in Stellendam.

Om aan de opleiding Visserij officier kleine vissersschepen SW5 te kunnen beginnen, moet je een medische keuring ondergaan. Keuringsartsen en verdere informatie vind je op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Klik hier voor meer informatie over kans op stageplaats en werk.

Na je opleiding

Wil je na je opleiding verder leren? Dan kun je met dit diploma doorstromen naar de opleiding visserij officier alle vissersschepen.

Waar kun je aan de slag

Na je opleiding kun je aan de slag op trawlers en kotters van maximaal 60 meter lang.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag.

Onderwijs- examenreglement
In het deelnemersstatuut staan de regels, rechten en plichten waarmee je te maken hebt als je een opleiding volgt bij het STC. Dit statuut hoort bij de onderwijsovereenkomst die je tekent voor je met een opleiding begint. In dit document vind je meer over de examenregeling van deze opleiding.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

 

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Sector:
Zeevisvaart
Leerwegen:
bol (mbo)
Privaat/Publiek
Bekostigd onderwijs
Duur:
3 jaar
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
Interesses:
Buiten werken
Een avontuurlijke baan
Iets met techniek
Varen

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: pr@stc-r.nl