Vrachtwagenchauffeur (niveau 2) - Transport

Mbo-opleiding vrachtwagenchauffeur| STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als vrachtwagenchauffeur zorg je ervoor dat jouw lading veilig en op tijd op de plaats van bestemming komt. Uiteraard is de lading compleet en heel als je aankomt bij de ontvanger. Het betekent dat je niet alleen een vrachtwagen goed kunt besturen, maar ook het Europese wegennet goed kent. Je moet immers de snelste (en veiligste) weg van A naar B weten te vinden. Sommige chauffeurs rijden alleen in Nederland, andere chauffeurs hebben heel Europa als hun werkgebied. Je hebt contacten met je werkgever, de planner en in een aantal gevallen met de ontvanger. Soms sta je met pech langs de weg. Een beetje kennis van autotechniek en technische installaties is dan best handig. Na je opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een transportonderneming, verhuis- of koeriersbedrijf.

 

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens je opleiding leer je alles over verkeersregels, voertuigkunde, routeplanning, laden & lossen. Bij een leerbedrijf of stagebedrijf ga je aan de slag met de praktijk. Tijdens je opleiding krijg je vakken als Nederlands, Engels, Duits, Rekenen, Loopbaan en burgerschap, Theorie rijbewijs B, C en CE met code 95 Voertuigtechniek, Vervoerskennis, Administratie CCV, Wegennet en Trucking the future.

Tijdens de opleiding ga je een dag per week naar school en ben je vier dagen aan het werk bij een erkend leerbedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een leerwerkplek. Het STC kan jou hierin ondersteunen. Ook is een medische keuring is onderdeel van het inschrijfproces.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Uiteraard draait het op school vooral om wat je leert. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat je een leuke schooltijd hebt. Daarom organiseren we regelmatig excursies naar bedrijven en beurzen, (buitenlandse) studiereizen en sporttoernooien.

Open dagen

De voorlichting van het STC mbo college gaat online door! Wanneer het jou uitkomt, kijk je diverse video’s terug. Het is misschien iets anders dan je van ons gewend bent, maar ook online proberen wij jou een zo goed mogelijk beeld te geven van onze school, de opleiding, stage en toekomstig beroep.

Ben je na de online voorlichting nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

In samenwerking met DON opleidingen bieden wij deze bbl-opleiding ook aan in het Westland. Onze studenten krijgen les aan het Galgepad 11, in Naaldwijk. Deze locatie is op 19 februari niet geopend. Wil je toch meer informatie? Dan ben je van harte welkom op woensdag 19 februari, tussen 16.00 en 20.30 uur, op de Waalhaven Zuidzijde 16 in Rotterdam.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Ben je 18 jaar of ouder, start of volg je een bbl-opleiding en betaalt jouw werkgever of een andere instantie voor jou het wettelijk verschuldigde cursusgeld? Vul dan deze machtiging samen met het bedrijf/instantie in. De ingevulde machtiging dien je voor aanvang schooljaar naar ons op te sturen.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding Vrachtwagenchauffeur | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
7 september 2020
Mbo college:
mbo college Logistiek & Vervoer
Branche:
Transport
Opleidingseisen:
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
mbo-niveau 1 diploma;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbowegtransport@stc-r.nl