Vrachtwagenchauffeur - Wegtransport

Vrachtwagenchauffeur STC mbo college Rotterdam en Westland

Je toekomstig beroep

Als vrachtwagenchauffeur zorg je ervoor dat jouw lading veilig en op tijd op de plaats van bestemming komt. Uiteraard is de lading compleet en heel als je aankomt bij de ontvanger. Het betekent dat je niet alleen een vrachtwagen goed kunt besturen, maar ook het Europese wegennet goed kent. Je moet immers de snelste (en veiligste) weg van A naar B weten te vinden. Je bent bovendien het visitekaartje van het bedrijf. Sommige chauffeurs rijden alleen in Nederland, andere chauffeurs hebben heel Europa als hun werkgebied. Je hebt contacten met je werkgever, de planner en in een aantal gevallen met de ontvanger. Soms sta je met pech langs de weg. Een beetje kennis van autotechniek en technische installaties is dan best handig.

Wat je doet bij je leerbedrijf zie je in onderstaande video van student Brendon:

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens je opleiding leer je alles over verkeersregels, voertuigkunde, routeplanning, laden & lossen. Bij een leerbedrijf of stagebedrijf ga je aan de slag met de praktijk. Tijdens je opleiding krijg je vakken als Nederlands, Engels, Duits, Rekenen, Loopbaan en burgerschap, Theorie rijbewijs B, C en CE met code 95 Voertuigtechniek, Vervoerskennis, Administratie CCV, Wegennet en Trucking the future.

Tijdens de opleiding ga je een dag per week naar school en ben je vier dagen aan het werk bij een erkend leerbedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een leerwerkplek. Het STC kan jou hierin ondersteunen.

Praktische informatie

Na je opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een:
– transportonderneming
– verhuisbedrijf
– koeriersbedrijf

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten bbl vrachtwagenchauffeur

Goed om te weten

Het is sinds kort mogelijk de opleiding te volgen in het Westland.
Als je 18 jaar of ouder bent en in het bezit van rijbewijs B, kun je de opleiding ook in 1 jaar afronden. Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage. Een medische keuring is onderdeel van het inschrijfproces.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies dan de juiste aanmeldlink hieronder:

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
9 september 2019
Mbo college:
mbo college Logistiek & Vervoer
Branche:
Wegtransport
Opleidingseisen:
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
mbo-niveau 1 diploma
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbowegtransport@stc-r.nl