Studiekeuzetips voor ouders

Studiekeuzetips | STC mbo college Als uw kind na de middelbare school een keuze voor het mbo gaat maken, is dat ook voor u een nieuw hoofdstuk. Hoe helpt u uw kind bij het maken van een keuze en welke informatie zoekt u als ouder of verzorger? Op het STC mbo college geven wij u graag wat handvatten om u hierbij te helpen.

Wilt uw kind na de zomervakakantie starten op het STC? Aanmelden voor onze opleidingen mag ook nog na 1 mei.

Ook in deze bijzondere tijd vanwege het coronavirus, gaat de voorlichting van het STC mbo college door. Diverse video’s en online materialen over onze opleidingen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Daarnaast staan tussen 25 mei en 16 juni diverse live-sessies op het programma.

Tips bij in kaart brengen interesses
U heeft vast een idee waar de kwaliteiten en interesses van uw kind liggen. Maar heeft uw kind dat al helder voor ogen? Stel hem of haar vragen als:

  • Wat vind je leuk: in je vrije tijd en op school?
  • Waar ben je goed en minder goed in?
  • Wat vind je belangrijk bij het kiezen van een opleiding?

(bron: studiekeuze123)

Over het mbo
Om uw ondersteunende rol bij de studiekeuze te benutten, is het handig om wat voorwerk te doen. Want hoe zit het mbo-onderwijs in elkaar? En hoe werkt het met aanmelden? De website van Kies MBO heeft veel informatie beschikbaar over deze en meer onderwerpen.

 

Mbo-opleidingen STC mbo college
Het STC mbo college is een zogenaamde vakschool. Dit betekent dat onze mbo-opleidingen speciaal gericht zijn op beroepen in de sectoren logisitiek & vervoer, scheepvaart, havens en procesindustrie. Om beroepsgericht op te leiden zijn de STC-opleidingen in vier STC mbo colleges verdeeld.  In onze studiegids vind u veel informatie over het volgen van een mbo-opleiding op het STC mbo college. Om u en uw kind wat hulp te bieden bij het kiezen van een STC-opleiding, is de STC-quiz ontwikkeld.

 

Kijk, luister en lees over het STC
Op deze website en op de social media kanalen van het STC vind u veel leuke video, foto’s en informatie over onze opleidingen. Een aantal publicaties hebben we voor u uitgelicht:

 

Bronnen en leestips