Studiekeuzetips voor ouders

Als uw kind na de middelbare school een keuze voor het mbo gaat maken, is dat ook voor u een nieuw hoofdstuk. Hoe helpt u uw kind bij het maken van een keuze en welke informatie zoekt u als ouder of verzorger? Op het STC mbo college geven wij u graag wat handvatten om u hierbij te helpen.

In het schooljaar 2020 – 2021 proberen we open dagen op onze schoollocaties met aangepaste programma’s te organiseren volgens de richtlijnen van het RIVM. Houd de planning voor de open dagen in de gaten om te zien wanneer we onze deuren mogen openen. Of bekijk wanneer het uitkomt de online voorlichting terug.

Studiekeuzetips | STC mbo college Tips bij in kaart brengen interesses
U heeft vast een idee waar de kwaliteiten en interesses van uw kind liggen. Maar heeft uw kind dat al helder voor ogen? Stel hem of haar vragen als:

  • Wat vind je leuk: in je vrije tijd en op school?
  • Waar ben je goed en minder goed in?
  • Wat vind je belangrijk bij het kiezen van een opleiding?

(bron: studiekeuze123)

Over het mbo
Om uw ondersteunende rol bij de studiekeuze te benutten, is het handig om wat voorwerk te doen. Want hoe zit het mbo-onderwijs in elkaar? En hoe werkt het met aanmelden? De website van Kies MBO heeft veel informatie beschikbaar over deze en meer onderwerpen.

Mbo-opleidingen STC mbo college
Het STC mbo college is een zogenaamde vakschool. Dit betekent dat onze mbo-opleidingen speciaal gericht zijn op beroepen in de sectoren logisitiek & vervoer, scheepvaart, havens en procesindustrie. Om beroepsgericht op te leiden zijn de STC-opleidingen in vier STC mbo colleges verdeeld.  In onze studiegids vind u veel informatie over het volgen van een mbo-opleiding op het STC mbo college. Om u en uw kind wat hulp te bieden bij het kiezen van een STC-opleiding, kunt u onderstaande opleidingsvideo bekijken, de animatie bekijken of samen de opleidingsquiz doen.

 

Kijk, luister en lees over het STC
Op deze website en op de social media kanalen van het STC vind u veel leuke video, foto’s en informatie over onze opleidingen. Een aantal publicaties hebben we voor u uitgelicht:

 

Bronnen en leestips