Nieuwbouw op Zuid

In 2017 is de nieuwbouw van ons schoolgebouw aan de Waalhaven Z.z. opgeleverd. Het nieuwe pand staat pal naast de locatie aan de Anthony Fokkerweg en beide schoollocaties samen vormen een campus waar vmbo’ers en mbo’ers op de praktijkgericht kwalitatief goed onderwijs krijgen. Op deze pagina doen we een verslag van het bouwproces.

Om een impressie van de nieuwbouw te geven, is een animatievideo gemaakt. Je vindt de video op ons YouTube-kanaal.


8 december 2015:
Met de ondertekening van vier aannemingsovereenkomsten heeft de STC-Group op 8 december een belangrijke eerste stap gezet in het bouwproces van de nieuwe schoolcampus op de Waalhaven in Rotterdam. Build2learn Rotterdam v.o.f., A. de Jong Techniek B.V. en Croon Elektrotechniek B.V. zijn geselecteerd voor respectievelijk de bouwwerkzaamheden, de werktuigbouwkundige installaties en de elektrotechnische installaties. Kone B.V. zal de levering en plaatsing van liften en roltrappen voor haar rekening nemen.


28 januari 2016:
Twee leerlingen van het STC geven het feestelijk startsein voor de bouw. Met een druk op de knop onthullen zij het bouwbord. Dit doen zij in aanwezigheid van meer dan honderd genodigden vanuit het bedrijfsleven en de gemeente. Bekijk de video van dit moment.

 

27 mei 2016:
De bouw vordert gestaag. De eerste verdieping boven de grond is zichtbaar. We verwachten dat we rond 8 juli 2016 het hoogste punt bereiken. Benieuwd wat er op dit moment gebeurt op de bouwplaats? Kijk dan live mee met de webcam.

 

7 oktober 2016:
Vanmiddag is het hoogste punt van de nieuwbouw van de campus op de Waalhaven in Rotterdam bereikt. Met het hijsen van de vlaggen is dit moment van de bouw officieel gemaakt. Na een speech van Frits Gronsveld werd de STC-vlag gehesen samen met de vlaggen van Zumblin en Build2Learn.

 

Januari 2017:
De nieuwbouw vordert gestaag. U leest er alles over in de update-nieuwbouw-stc-campus-waalhaven-zuid.

 

Maart 2017: 
Er wordt hard gewerkt aan de afwerking van plafonds, wanden en vloeren. Nog even en de interieurbouwers starten met het inrichten. Wilt u weten hoe het er nu voor staat, bekijk deze video.

 

Juni 2017:
We zijn gestart met de inrichting! Wat hier allemaal bij komt kijken, leest u in de update nieuwbouw STC campus.

 

3 juli 2017:
Vandaag is de nieuwe STC Campus aan de Waalhaven Zuidzijde 16 in Rotterdam opgeleverd. Frits Gronsveld, voorzitter College van Bestuur van de STC-Group, ontving de sleutel van de voordeur uit handen van de heer Peter Kamersmans van aannemersbedrijf Build2Learn Rotterdam vof. Na de zomervakantie biedt de nieuwbouwlocatie een inspirerende leer- en werkomgeving aan ruim 2.500 STC-studenten en zo’n 140 docenten. Bekijk de video van onze STC Campus.

NIeuwbouw STC-Group

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl