Zeevaart, waterbouw en visserij

Wij bieden op drie niveaus maritieme zeevaartopleidingen aan. Dus ook als je nog niet helemaal zeker weet welke richting je op wilt, zit je bij ons goed.

Eerste en tweede jaar

Als je voor een van de opleidingen gaat binnen zeevaart, waterbouw of visserij volg je bij een niveau 3-opleiding een gezamenlijk basisjaar. Bij een niveau 4-opleiding zijn dat twee gezamenlijke basisjaren.

Je leert hier alles over varen op zee en je krijgt de nautische en technische vaardigheden onder de knie. Ook maak je kennis met onze verschillende specialisaties. Na dit basisjaar, of basisjaren, kies je de specialisatie dat het beste bij je past.

 

Benieuwd of een opleiding in de scheepvaart iets voor jou is?

Bezoek onze open dag! Op zaterdag 11 december kom je alles te weten over onze opleidingen van scheepvaart. Kom jij ook langs?

Kun je niet komen? Elke 1e en 3e maandag van de maand staan we voor je klaar met STC Live. Onze voorlichters beantwoorden jouw vragen over onze opleidingen.

Meer over STC Live

Specialisaties

Mooie toekomst

Dankzij deze brede basis ben je beter voorbereid op de moderne zeescheepvaart en dit vergroot je carrièremogelijkheden.

Zo krijg je in het eerste jaar van ons lessen om je klein vaarbewijs te halen. Daarnaast krijg je een introductie voor de Rijn- en binnenvaart zodat je eventueel makkelijk kunt overstappen naar deze opleiding.

Duale opleiding

Wij hebben twee duale opleiding op niveau 2. Met deze opleiding wordt je opgeleid tot stuurman (koopvaardij) en als werktuigkundige (technisch).

Deze opleidingen hebben geen gezamenlijk basisjaar.

Meer weten

Benieuwd of een opleiding in de zeevaart, waterbouw of visserij iets voor jou is? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.